Η αυγουστιάτικη πανσέληνος θέλει... μουσική

panselinos
ΚΥΡΙΑΚΗ, 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Την Κυριακή 10 Αυγούστου η αυγουστιάτικη πανσέληνος θα φωτίσει την Αττική και εκλεκτές μουσικές παραστάσεις θα μας συντροφεύσουν υπό το φεγγαρόφωτο.

Το Υπουργείο Πολιτισμού όπως κάθε χρόνο, θα ανοίξει αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, όπου το κοινό με ελεύθερη είσοδο θα μπορεί να απολαύσει την πανσέληνο του Αυγούστου (δείτε αναλυτικά τους χώρους που θα είναι ανοιχτοί εδώ www.yppo.gr/2/g22.jsp?obj_id=57852 ). Εκτός όμως, από τις εκδηλώσεις του Υπουργείου, διοργανώνονται και μερικές ακόμα ενδιαφέρουσες μουσικές παραστάσεις στην Αττική.

Με τον τίτλο «Σε μια θάλασσα με φεγγάρια στο βυθό», ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός μαζί με τον Βασίλη Λέκκα και δυο νέους ερμηνευτές, τη Σαββέρια Μαργιολά και τον Χάρη Μακρή, θα ερμηνεύσουν με φόντο το Πλωτό Ναυτικό Μουσείο του Θωρηκτού Αβέρωφ, τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας τους και κομμάτια με πρωταγωνίστρια τη θάλασσα. Πρόκειται για ένα ταξίδι που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη ιστορία του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου.
Πληροφορίες: Μαρίνα Φλοίσβου, Τροκαντερό, είσοδος ελεύθερη, στις 9.30 μ.μ.

Το Μουσείο Ακρόπολης θα γιορτάσει κι αυτό με τη σειρά του την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, με κλασικά μουσικά κομμάτια από όπερες, κινηματογραφική μουσική και ελληνικές γνωστές μελωδίες, από το ιστορικό μουσικό σχήμα της Μπάντας της Πoλεμικής Aεροπορίας, στον προαύλιο χώρο του. Η μπάντα αποτελείται από Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς, ενώ τη μουσική διεύθυνση θα αναλάβει ο Υποσμηναγός (ΜΣ) Αλέξανδρος Λιτσαρδόπουλος. Την ημέρα αυτή το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα (η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 9 το βράδυ), δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν στους εκθεσιακούς χώρους και να απολαύσουν τη θέα του Ιερού Βράχου υπό το σεληνόφως του νυχτερινού αττικού ουρανού.
Πληροφορίες: Μουσείο Ακρόπολης, στις 9.30 μ.μ.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Πανσελήνου του Αυγούστου, το Νομισματικό Μουσείο διοργανώνει μια μουσική εκδήλωση με τίτλο «Τα φεγγάρια της Μεσογείου», με στόχο να υποδεχθεί και φέτος το κοινό στους φιλόξενους χώρους του και να του συστήσει τις πλούσιες συλλογές του Μουσείου. Συνταξιδιώτες θα είναι ο καταξιωμένος συνθέτης Μάριος Στρόφαλης στο πιάνο, στο ακορντεόν και στο τραγούδι, η νεαρή δημιουργός Φένια Χρήστου στο πιάνο και το τραγούδι και ο Αλφρέντο Στούνι στο βιολί. Οι 3 τους θα ερμηνεύσουν αγαπημένα τραγούδια για το φεγγάρι, με καλοκαιρινή και ρομαντική διάθεση.
Πληροφορίες: Νομισματικό Μουσείο, Πανεπιστημίου 12, 210 3643774, είσοδος ελεύθερη, στις 9 μ.μ., οι εκθεσιακοί χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι τις 8.30 μ.μ.

Οι αστρονόμοι υπόσχονται ότι η πανσέληνος του Αυγούστου θα φαίνεται ακόμη μεγαλύτερη και φωτεινότερη στους κατοίκους της Γης. Εσείς αν θέλετε μπορείτε να τη θαυμάσετε από την ταράτσα του Bios, με κιάλια ή τηλεσκόπιο, ακόμα και με γυμνό μάτι, απολαμβάνοντας την κατάλληλη μουσική και τα ποτά μας κάτω από τον έναστρο ουρανό.
Πληροφορίες: Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα, 210 3425335.

Δίπλα στη θάλασσα θα γιορτάσει την αυγουστιάτικη πανσέληνο και το Bolivar Beach Bar με εκλεκτό καλεσμένο του τον Kiko Navarro σε ένα εκρηκτικό dj set, ιδανικό για ένα απολαυστικό καλοκαιρινό βράδυ υπό το σεληνόφως.
Πληροφορίες: Bolivar Beach Bar, Ακτή του Ήλιου, Άλιμος, 6970 367684.

Τέλος, τα 39α Αισχύλεια, η γιορτή του πολιτισμού της Ελευσίνας, ξεκινούν τις παραστάσεις τους στις 10 Αυγούστου με μια συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα. Κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, με το βιολί της και μουσικές από τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο, γεμάτες με χρώματα κι αρώματα Ανατολής και Δύσης, θα μας μαγέψει στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας.
Πληροφορίες: Αρχαιολογικός Χώρος Ελευσίνας, στις 8.30 μ.μ.