Οι σολίστες της Φιλαρμονικής της Βιέννης στο Μέγαρο

oi-solistes-tis-filarmonikis-tis-biennis-sto-megaro

ΣΑΒΒΑΤΟ, 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

Για όσους δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο για να απολαύσουν την διασημότερη ορχήστρα της Ευρώπης στις 22 Ιουνίου του 2010 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τώρα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία την Πέμπτη 5 Μαΐου.

Οι Σολίστ της εκπληκτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης (την οποία ο Βάγκνερ είχε χαρακτηρίσει ως την καλύτερη στον κόσμο) επιστρέφουν στην Αθήνα μετά από περίπου ένα χρόνο, την Πέμπτη 5 Μαΐου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η ορχήστρα «Wiener Mozartisten» αποτελείται από σολίστ της πιο διάσημης ορχήστρας της Ευρώπης, την οποία το ελληνικό κοινό είχε την τύχη να απολαύσει το 2010. Τότε τα περίπου 1900 εισιτήρια για την μοναδική παράσταση στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης εξαντλήθηκαν σε περίπου 3 ώρες, ενώ σχεδόν 4000 φιλόμουσοι παρακολούθησαν την συναυλία από τις ειδικές γιγαντοοθόνες στους κήπους του Μεγάρου.

Αλλά και πολλοί είναι οι συμπατριώτες μας που ποτέ δεν χάνουν κάθε 1η Ιανουαρίου την περίφημη Πρωτοχρονιάτικη συναυλία απευθείας από την Musicverein, όπου φυσικά, παίζει η Φιλαρμονική της Βιέννης. Οι σολίστες «Wiener Mozartisten» έρχονται στην Αθήνα για μια ακόμα ανοιξιάτικη συναυλία, με έργα Σούμπερτ, Ντβόρζακ και φυσικά… Μότσαρτ.

Εμπνευστής, καλλιτεχνικός διευθυντής και αρχιμουσικός της ορχήστρας είναι ο Χανς Πίτερ Οσενχόφερ, έμπειρο και διακεκριμένο μέλος της Φιλαρμονικής της Βιέννης και καθηγητής βιόλας στο Μουσικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης.

Η αγάπη τους κι ο ενθουσιασμός τους για την βιεννέζικη μουσική παράδοση, τους ώθησε να δημιουργήσουν ένα μουσικό σύνολο εγχόρδων, που καλλιεργεί την αυστριακή μουσική δεξιοτεχνία, ερμηνεύοντας έργα κλασικών συνθετών αλλά και σύγχρονων μουσουργών.

Με εκπληκτική τεχνική ακρίβεια, πειθαρχία, εκρηκτική ενέργεια, εκφραστικότητα και δυναμική, οι σολίστες της Φιλαρμονικής της Βιέννης συνθέτουν ένα εξαιρετικά ευέλικτο μουσικό σχήμα, με αξιόλογη δισκογραφική δουλειά, δεκάδες συναυλίες στην Αυστρία, την Ευρώπη και την Ασία και διθυραμβικές κριτικές σε κάθε τους εμφάνιση.

Πληροφορίες: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, στις 8.30 μ.μ., εισιτήρια 25, 35, 48 και 70 ευρώ., www.megaron.gr , 210 -7282333.