Eurovision 2011: Όλες οι λεπτομέρειες για τη φετινή διοργάνωση

eurovision-2011-oles-oi-leptomereies-gia-ti-fetini-diorganosi

ΤΡΙΤΗ, 10 ΜΑΙΟΥ 2011

Ο 56ος διαγωνισμός της Eurovision απέχει πλέον μόλις λίγες ώρες. Ήδη οι εκπρόσωποι από τις 43 χώρες που διαγωνίζονται φέτος, βρίσκονται στο Dusseldorf της Γερμανίας, ευελπιστώντας να εντυπωσιάσουν το κοινό της Ευρώπης.

Comebacks περασμένων νικητών, τα δίδυμα της συμφοράς, εντυπωσιακές γυναικείες παρουσίες, δακρύβρεχτες μπαλάντες, metal και ethnic στοιχεία, όλα θα συναντηθούν σε έναν διαγωνισμό που πολλοί θέλουν να αποκαλούν «πανηγύρι». Το σίγουρο είναι ότι για άλλη μια φορά θα στηθούμε μπροστά στις οθόνες μας σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα και τα ευτράπελα.

Ανάμεσα στις χώρες βρίσκεται φυσικά και η Ελλάδα, που μετά από έναν εγχώριο τελικό που απέσπασε διφορούμενα σχόλια, εκπροσωπείται από τον Λούκα Γιώρκα και τον Stereo Mike, με το τραγούδι «Watch My Dance». Το click@Life παρουσιάζει αναλυτικά τους διαγωνιζόμενους της κάθε χώρας και όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή διοργάνωση.

Μετά τη νίκη της Lena Meyer με το «Satellite», η Γερμανία θα φιλοξενήσει τη φετινή Eurovision. Όλα είναι έτοιμα για τις τρεις βραδιές του διαγωνισμού, που θα αποτελείται από δύο ημιτελικούς, στις 10 και στις 12 Μαΐου και φυσικά, τον μεγάλο τελικό στις 14 Μαΐου.

Το ελληνικό κομμάτι «Watch My Dance» με τον Λούκα Γιώρκα και τον Stereo Mike

Ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision θα γίνει την Τρίτη 10 Μαΐου. Οι χώρες που θα διαγωνισθούν είναι: η Αλβανία με την Aurela Gace και το τραγούδι «Feel The Passion», που θεωρείται από τα φετινά φαβορί, η Αρμενία με την Emmy και το «Boom Boom», το Αζερμπαϊτζάν με το «Running Scared» από το ντουέτο Ell και Νikki, η Κροατία με την εντυπωσιακή Daria και το «Celebrate», η Φινλανδία με τον Paris Oskar και το «Da Da Dam» που επίσης, θεωρείται φαβορί.

To «Boom Boom» της Emmy από την Αρμενία

Πιο μεταλλική εμφανίζεται η ομάδα από τη Γεωργία με τους Eldrine και το «One More Day», ενώ η Ουγγαρία θα εκπροσωπηθεί από την Kati Wolf και το «What About My Dreams?».

Στον πρώτο ημιτελικό θα ακούσουμε επίσης, τους Sjonni's Friends από την Ισλανδία με το «Coming Home», τη Λιθουανία με την Evelina Sašenko και το «C’est Ma Vie», τον Glen Vella από τη Μάλτα με το «One Life», τη Stella Mwangi από τη Νορβηγία με το «Haba Haba», την Magdalena Tul από την Πολωνία με το «Jestem», την Πορτογαλία με τους πολύχρωμους και εύθυμους Homens Da Luta που θα τραγουδάνε «Luta E Alegria», τον Ρωσο pop star Alexej Vorobjov με το «Get You», το Σαν Μαρίνο με τη Senit και το «Stand By», τη Σερβία με την Nina και το retro 60’s αισθητικής «Caroban», την Ελβετία με την Anna Rossinelli και το «In Love For A While» και τους ροκάδες Yüksek Sadakat από την Τουρκία με το «Live It Up».

Οι πολύχρωμοι και εύθυμοι Homens Da Luta από την Πορτογαλία

Τέλος, η Ελλάδα συμμετέχει επίσης, στον πρώτο ημιτελικό και εμφανίζεται στην τελευταία θέση, πράγμα αρκετά καλό, αν πιστεύουμε τις στατιστικές. Το τραγούδι είναι μία μίξη hip hop και ζεϊμπέκικου και αν κρίνουμε από τις πρόβες, το εύρημα της παρουσίασης θα είναι οι κίονες που θα εμφανίζονται στο background. Οι στίχοι είναι της Ελεάνας Βραχάλη και η μουσική του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου.

Στον δεύτερο ημιτελικό θα εμφανιστούν η Αυστρία με την Nadine Beiler και τη μπαλάντα «The Secret Is Love», η Anastasiya Vinnikova να μας τραγουδάει πόσο αγαπάει τη χώρα της με το «I Love Belarus», το Βέλγιο με τους Witloof Bay και το jazz/funk «Do It For Love», ο Dino Merlin από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στο «Love In Rewind», η Poli Genova από τη Βουλγαρία με το «Na Inat», ο Χρήστος Μυλόρδος από την Κύπρο με το «Σαν Άγγελος Σ’ Αγάπησα», οι Δανοί πιτσιρικάδες A Friend In London και το «New Tomorrow», η Εσθονία με την Getter Jaani και το «Rocfeller Street», ο Vlatko Ilievski από τη F.Y.R.O.M.και τον έρωτα του για την «Rusinka», οι δίδυμοι Ιρλανδοί Jedward που μετά τη σκηνή του X-Factor, θα βρεθούν στη σκηνή της Eurovision με το «Lipstick»-και ήδη έχουν κάνει όλον τον κόσμο να μιλάει για αυτούς, η παλιά νικήτρια του διαγωνισμού, η γνωστή Dana International, που επανέρχεται στη Eurovision με το «Ding Dong», οι Musiqq από τη Λετονία και το «Angel In Disguise», οι Zdob și Zdub από τη Μολδαβία και το «So Lucky», οι Hotel Fm από τη Ρουμανία και το «Change».

H Dana International από το Ισραήλ επανέρχεται στη Eurovision με το «Ding Dong»

Φαίνεται ότι φέτος είναι η χρονιά των διδύμων, μιας και άλλο ένα ζευγάρι αδερφών, οι sexy Twins από τη Σλοβακία θα ερμηνεύσουν την pop μπαλάντα «I’m Still Alive», την αναπληρωματική νικήτρια του Slovenia’s Got Talent Maja Keuc με το «No One», τον πολύ δημοφιλή στη Σουηδία Eric Saade με το «Popular» που είναι ένα από τα φαβορί, τους Ολλανδούς 3JS με το «Never Alone» και τέλος, την «Βασίλισσα των Soundtracks» Mika Newton από την Ουκρανία με το «Angel».

Στον μεγάλο τελικό, οι χώρες που περνάνε πάντα απευθείας είναι αυτές που δημιούργησαν τον διαγωνισμό. Θα δούμε τη Γαλλία με τον Amaury Vassili και το «Sognu», την Ισπανία με την Lucia Perez και το «Que Me Quiten Lo Bailao - They Can't Take The Fun Away From Me» και το Ηνωμένο Βασίλειο που ελπίζει σε μια καλύτερη τύχη από τα τελευταία χρόνια, στέλνοντας το επιτυχημένο συγκρότημα Blue με το «I Can».

To επιτυχημένο συγκρότημα Blue από το Ηνωμένο Βασίλειο

Τη διοργανώτρια χώρα Γερμανία θα εκπροσωπήσει ξανά η περυσινή νικήτρια, Lena, με το «Taken By A Stranger», ενώ είδηση αποτελεί το γεγονός ότι η Ιταλία επιστρέφει στην Eurovision ύστερα από πολλά χρόνια, με τον Raphael Gualazzi και το «Madness Of Love».

Οι τρεις παρουσιαστές είναι πρόσωπα γνωστά στη γερμανική τηλεόραση. Η Anke Engelke βρίσκεται στον χώρο της τηλεόρασης από τα 12 της, ενώ παράλληλα τραγουδάει σε μία soul μπάντα και έχει παρουσιάσει πολλά shows ανάμεσα τους και την Berlinale. Η Judith Rakers ανήκει στο δυναμικό του ARD's Tagesschau, του μεγαλύτερου ειδησεογραφικού προγράμματος της χώρας και έχει το δικό της talk show, ενώ τέλος, ο Stefan Raab έχει εκπροσωπήσει τη χώρα του τρεις χρονιές στο διαγωνισμό και είναι και αυτός που ανακάλυψε τη Lena.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Fortuna Arena του Dusseldorf, συνολικής χωρητικότητας 54.000 ατόμων. Πάνω από 35.000 fans από όλη την Ευρώπη αναμένεται να παρακολουθήσουν ζωντανά το show. Η σκηνή θα είναι κυκλικού σχήματος, με έναν έκκεντρο διάδρομο να καταλήγει σε μια άλλη κυκλική ζώνη και πίσω από την σκηνή έχουν τοποθετηθεί 18 μέτρα LED οθονών για την οπτικοποίηση των ειδικών εφέ, ενώ θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά και η 3D τεχνολογία.

H νικήτρια του περσινού τελικού Lena από τη Γερμανία

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ