Ενάς «Σουλτάνος» του... garage rock στο Booze

enas-soultanos-tou-garage-rock-sto-booze

ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΜΑΙΟΥ 2011

O υποτιμημένος Mark Sultan με τα πολλά χρόνια εμπειρίας και τις άπειρες συνεργασίες, προσγειώνεται επί αθηναϊκού εδάφους για μία απογειωτική βραδιά.

Ο Mark Sultan, «βετεράνος» της garage rock σκηνής θα εμφανιστεί ζωντανά στο Booze Cooperativa την Τετάρτη 18 Μαΐου στο πλαίσιο της περιοδείας του.

O Mark Sultan είναι μία cult φιγούρα της μουσικής, που μετράει πολλά χρόνια παρουσίας στη garage-rock σκηνή, έχοντας παίξει σε μπάντες όπως The King Khan & BBQ Show, The Almighty Defenders (Sultan, Khan, Black Lips), BBQ, The Ding-Dongs (με τον Bloodshot Bill), The Spaceshits, Les Sexareenos, κτλ. και έχει κυκλοφορήσει αρκετούς δίσκους .

Παρά τα χρόνια που έχουν περάσει, αυτός συνεχίζει να μας βομβαρδίζει με τις καλύτερες κυκλοφορίες και τραγούδια, ενώ περιοδεύει ασταμάτητα συνδυάζοντας την αγάπη του για το punk, το doo-woop, την 60's ψυχεδέλεια και garage, avant garde, free jazz, rockabilly, soul, r&b, country, noise και οτιδήποτε άλλο αγαπά βαθιά.

Φέτος, είναι η πρώτη φορά από το 2006 που θα περιοδεύσει στην Ευρώπη ως one-man-band με το όνομα BBQ και βεβαίως, η πρώτη του περιοδεία από την κυκλοφορία του σήμερα εξαντλημένου του δίσκου με τίτλο «$».

Τριάντα καινούργια τραγούδια αναμένονται μέχρι το τέλος της χρονιάς, ενώ σκοπεύει να κυκλοφορήσει 2 άλμπουμ στην In The Red Records (Λος Άντζελες), καθώς και μερικά 7-ιντσα.Θα συμμετάσχουν ονόματα όπως οι Jared Swilley και Cole Alexander από τους Black Lips, ο Choyce, ο King Khan, o Erin από τους Spits, o Danny από τους Gories και πολλοί άλλοι φίλοι του.

Πληροφορίες: Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα, είσοδος ελεύθερη, στις 9 μ.μ.