Μια φαινομενικά ετερόκλητη μπάντα δια χειρός Mick Jagger

mia-fainomenika-eterokliti-mpanta-dia-xeiros-mick-Jagger

ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΜΑΙΟΥ 2011

O «γερόλυκος» της ροκ δουλεύει εδώ και περίπου 18 μήνες πάνω σε ένα καινούργιο project, με τη βοήθεια γνωστών και μη εξαιρετέων φίλων του όπως ο Dave Stewart, η Joss Stone, ο Damian Marley και ο AR Rahman.

Το καινούργιο super group που έχει δημιουργηθεί ακούει στο όνομα Super Heavy και το πρώτο τους album αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβρη.

Όπως δήλωσε ο ίδιος o Mick Jagger, το αποτέλεσμα που θα βγει από τη συνεργασία του τραγουδιστή των Rolling Stones, του ½ των Eurythmics, μιας soul τραγουδίστριας, του νεότερου γιού του Bob Marley και του μεγαλύτερου συνθέτη της Ινδίας σίγουρα θα είναι περίεργο, αλλά δε θα ξενίζει τον ακροατή.

Στο album, που θα έχει επιρροές από τη reggae και τις μπαλάντες μέχρι τα παραδοσιακά ινδικά τραγούδια, ο Jagger παίζει κιθάρα και φυσαρμόνικα, καθώς και πολλά άλλα.

Η ιδέα για τη δημιουργία των Super Heavy ήταν του Dave Stewart, ο οποίος, όπως δήλωσε, ακούγοντας τη μουσική που έβγαινε από τρία διαφορετικά ηχοσυστήματα και δεδομένης της αγάπης του για την ινδική μουσική, ήθελε να τολμήσει μία πρωτότυπη μίξη.

Μετά από έξι μήνες τηλεφωνημάτων και αφού όλοι οι συμμετέχοντες είχαν μαζευτεί, δεν είχαν ιδέα τι έκαναν και τι θα έβγαινε. Προς το παρόν το συγκρότημα δεν έχει σχέδια για ζωντανές εμφανίσεις αν και όπως είπε ο Dave Stewart τίποτα δεν αποκλείεται.