Η Πρέβεζα ακούει... jazz

i-prebeza-akouei-jazz

Οι Σουηδοί Nils Berg Cinemascope

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΜΑΙΟΥ 2011

Για 9η συνεχή χρονιά και για δύο ημέρες, στις 27 και 28 Μαΐου στις 9 το βράδυ, η Πρέβεζα θα κινηθεί σε ρυθμούς jazz.

Το 9th Preveza Jazz Festival ξεκινά στην παραλία της πόλης και για 2 νύχτες επιφυλάσσει μοναδικές μουσικές στιγμές με ξεχωριστά ονόματα της jazz. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 27/5 καταλαμβάνουν την παραλία της Πρέβεζας, οι Έλληνες The Jammers Blues Duo, οι Σουηδοί Nils Berg Cinemascope και οι Δανοί Ibrahim Electric.

O Nils Berg βρίσκεται στο προσκήνιο της σκανδιναβικής jazz, συνεχίζοντας την παράδοση καινοτόμων όπως οι Lars Gullin και Jan Garbarek. Ο Berg μοιράζεται τώρα τη δική του εκδοχή της jazz στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Οι Ibrahim Electric, η μπάντα με έδρα την Κοπεγχάγη, είναι γνωστή στη Δανία για τους πειραματικούς της ήχους που περιλαμβάνουν jazz, funk, afro-beat, surf, ενώ το δίδυμο The Jammers Βlues Duo δραστηριοποιούνται κυρίως στο νομό Πρέβεζας, μεταδίδοντας την αγάπη τους για το τζαμάρισμα και τα blues.

Το Σάββατο 28/5 στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν οι Marzio Scholten Quartet από την Ολλανδία και οι Έλληνες The Q Orchestra. Ο Marzio Scholten θεωρείται ως ένας από τους πιο πολλά υποσχόμενους και ταλαντούχους jazz κιθαρίστες και συνθέτες της Ολλανδίας με διεθνή καριέρα, ενώ οι The Q – Orchestra αγαπούν τα hard beats, τη hip-hop και τη soul αίσθηση, τα disco grooves, τη latin, την afro και την acid jazz και πέρασαν πριν από έξι χρόνια τα σύνορα της Ελλάδας, παρουσιάζοντας την μουσική τους μπροστά στο πολύ «αυστηρό» κοινό της Αγγλίας, το οποίο την υποδέχτηκε με μεγάλο ενθουσιασμό.

Πληροφορίες: Παραλία Πόλης (δικαστήρια), Πρέβεζα, είσοδος ελεύθερη, στις 9 μ.μ.