Η «Marianne της rock» ανεβαίνει στον Λυκαβηττό

i-marianne-tis-rock-anebainei-ston-lukabitto

ΣΑΒΒΑΤΟ, 04 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Η μούσα του Mick Jagger, η γυναίκα-σύμβολο της δεκαετίας του ’60, μετά από πολλά χρόνια προσωπικών προβλημάτων, επανέρχεται δυναμικά στη μουσική πραγματικότητα.

Η Marianne Faithfull, η γυναίκα που σφράγισε τη μοίρα της με το rock, περνώντας μια ζωή γεμάτη αναταράξεις, θα βρεθεί στο Θέατρο του Λυκαβηττού την Τρίτη 7 Ιουνίου για μια μοναδική συναυλία.

Η ζωή της Faithfull υπήρξε η επιτομή του rock. Ομορφιά, λάμψη, περιπέτεια, έρωτες, καταχρήσεις, μικρές καταστροφές, μεγάλες περίοδοι θλίψης, απόπειρες αυτοκτονίας, συχνές βουτιές στο σκοτάδι, αλλά και φωτεινές στιγμές δημιουργίας. Από την περίοδο που ήταν το όμορφο κορίτσι του Mick Jagger, μέχρι την εξέλιξή της στην καλλιτέχνιδα με τη βραχνή –τσακισμένη- φωνή, η ζωή της είχε μια τάση προς την αυτοκαταστροφή.

Η αναγέννηση της από τις στάχτες της ήταν μοναδική. Πλέον, το παρόν φαίνεται πιο δραστήριο από το ποτέ. Το 2011, ανάμεσα σε άλλα, περιοδεύει ανά τον κόσμο, κάνοντας άλλωστε στάση και στην Αθήνα. Κάπου στο ενδιάμεσο πρόκειται να ερμηνεύσει στο θέατρο τα αγαπημένα της Σονέτα του Shakespeare, ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της ταινίας «Belle du Seigneur» ή αλλιώς της αγγλικής εκδοχής της θρυλικής ερωτικής ιστορίας του Albert Cohen, όπου υποδύεται την υπηρέτρια Mariette, με συμπρωταγωνιστές τους Jonathan Rhys Meyers και Natalia Vodianova.

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε το 23ο σόλο άλμπουμ της, που ηχογραφήθηκε στη Νέα Ορλεάνη και τιτλοφορείται «Horses And High Heels» που απλώνεται σε όλο το φάσμα της soul, των blues, της folk, της country και της jazz pop, αλλά και της κιθαριστικής rock και έχει τη συμμετοχή του βιρτουόζου κιθαρίστα John Porter, του θρυλικού Lou Reed, του Dr. John αλλά και του front-man των MC5, Wayne Kramer. Επίσης, η Marianne Faithfull πριν λίγο καιρό, τιμήθηκε από τον Υπουργό Πολιτισμού της Γαλλίας, με τον τίτλο Commadeur de L’Ordre Des Arts Et Des Lettres (Commander Of The Arts And Letters), έναν από τους πιο σημαντικούς τίτλους τιμής για ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων, τον οποίο είχαν αποσπάσει στο παρελθόν οι Bob Dylan, Sir Michael Caine και Clint Eastwood.

Ανάμεσα σε εκπροσώπους των γραμμάτων και των τεχνών από τη χώρα μας αλλά και το εξωτερικό που στηρίζουν με δηλώσεις τους τη διαμαρτυρία των αγανακτισμένων πολιτών, η Marianne Faithfull στήριξε την κοινωνική αυτή πρωτοβουλία λέγοντας: «Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου και γενικότερα στη ζωή μου μέχρι τώρα, ήμουν ένθερμος υποστηρικτής αυτών που αγωνίζονται για ένα καλύτερο κόσμο, για να αλλάξουν πράγματα προς το καλύτερο. Ήμουν πάντα αντίθετη στην ιδέα ότι η συμβατική σοφία και λογική μπορούν απλά να αυξήσουν την ευτυχία του καθενός ή και γενικότερα του συνόλου. Για εσάς τους αγανακτισμένους πολίτες σήμερα στην Αθήνα τάσσομαι στο πλευρό σας. Σας εύχομαι καλό κουράγιο και καλή συνέχεια στον αγώνα σας».

Πληροφορίες: Θέατρο Λυκαβηττού, στις 9.30 μ.μ., είσοδος 35 και 45 ευρώ.