Δισκοκριτική: «Lady of the Forest» Karen Malka

diskokritiki-lady-of-the-forest-karen-malka

ΤΡΙΤΗ, 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011

Το «Lady Of The Forest» είναι το πρώτο solo album της ισραηλινής τραγουδίστριας Karen Malka, που είναι μία από τις πιο γνωστές και αγαπητές ερμηνεύτριες στη χώρα της.

Η Karen Malka είναι μία από τις πιο γνωστές και αγαπητές τραγουδίστριες του Ισραήλ, έχοντας διαγράψει μεγάλη πορεία στον χώρο της jazz και της world μουσικής συμμετέχοντας σε συγκροτήματα και μουσικά σχήματα και μετρώντας συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα της πατρίδας της.

Το «Lady Of The Forest» είναι το πρώτο solo album της. Η Malka τραγουδάει στη γλώσσα της κομμάτια που κινούνται κυρίως στα πλαίσια της soul, jazz και folk μουσικής.

Η φωνή της είναι ζεστή και πολύ διακριτική, όπως η παρουσία της και τα τραγούδια της. Το album διαπερνά μια ρομαντική ατμόσφαιρα, αιθέρια φωνητικά, μουσική που ταξιδεύει τον ακροατή μακριά από γκρίζες καθημερινότητες. Οι μελωδίες είναι απλές και καθόλου φορτωμένες . Tραγούδια απόλυτης αγάπης όπως το «My Heart Is Filled By You» και το «Come With Me», τραγούδια για τη φύση («Lady Of The Forest», «Stream»), αλλά και ορχηστρικά όπως το υπέροχο «Rebirth».

Το πρόβλημα για κάποιους βέβαια θα είναι η γλώσσα, που μπορεί να ξενίσει ένα μη συνηθισμένο αυτί ή κάποιον που έχει συνδέσει την jazz και τις ερωτικές μπαλάντες με αγγλικό στίχο.

Με το πρώτο της album η Karen Malka κάνει τα πρώτα της βήματα για διεθνή καριέρα και μια θέση στην παγκόσμια world μουσική κοινότητα. Βήματα σταθερά και προσεγμένα, που μπορούν να την οδηγήσουν σε κάτι πολύ μεγάλο στο μέλλον.

Artist: Karen Malka

Album: Lady of the Forest

Label: Razdaz

Βαθμός: 7/10

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ