Ένα θηλυκό... κουνούπι αναζητά εκδίκηση

thiliko-kounoupi-2
ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Η πρώτη συγγραφική απόπειρα του Άκη Παρισιάδη στο χώρο του κλασικού αστυνομικού μυθιστορήματος, έχει τον τίτλο «μόνο τα θηλυκά κουνούπια εκδικούνται».

Το βιβλίο: Τρεις απόπειρες δολοφονίας εναντίον ενός γνωστού πολιτικού. Τέσσερις ώριμες γυναίκες με έντονη φεμινιστική δράση στην Αγγλία του ’20. Μια εξαφανισμένη υπηρέτρια. Τρεις θάνατοι που αποδίδονται σε ατύχημα.

Μια ομάδα κομμουνιστών που διοχετεύει έγγραφα από τη Σοβιετική Ένωση σε όλη τη χώρα. Μια αυτοκτονία που συντελέστηκε είκοσι χρόνια πριν. Γεγονότα που μοιάζουν ασύνδετα τελικά ενώνονται από τις λεπτές κλωστές της μοίρας και δείχνουν πως η δίψα για εκδίκηση παραμένει μια αναλλοίωτη δύναμη που κινεί και διαμορφώνει τα πάντα στο πέρασμα του χρόνου.

Στην Αθήνα του 1952 λίγο πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου, ο δημοσιογράφος Ιάσων Ανθύλλης, συντηρητικός και άνθρωπος της συνήθειας, με την ιδιάζουσα συμπεριφορά του, αλλά και την οξυδερκή του σκέψη, θα βρεθεί άθελά του αντιμέτωπος με ένα

δυσεπίλυτο μυστήριο που θα αποκρυπτογραφήσει μετά από ενδελεχή έρευνα, συνδέοντας άψογα το μυρωδικό που χρησιμοποιεί η θεία του για τα όσπρια και την αγάπη του για το ρομαντικό συνθέτη Εκτόρ Μπερλιόζ.

Ο συγγραφέας: Ο Άκης Παρισιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1985 και μεγάλωσε στην Κατερίνη.  Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε διάφορες τοπικές εφημερίδες. Έγραφε άρθρα θρησκειολογικού, ιστορικού,  φιλοσοφικού και κοινωνικού περιεχομένου. Επίσης, επιμελούνταν μια στήλη με λογοτεχνικά πρωτότυπη τεχνοτροπία για τον περιφερειακό Τύπο. Υπήρξε ο ιδρυτής της ηλεκτρονικής εφημερίδας Χίμαιρα το 2006.

Έχει πραγματοποιήσει   πολλές συνεντεύξεις με προσωπικότητες πανελλαδικής αναγνώρισης, πρόσωπα των τεχνών και πολιτικούς της τοπικής
αυτοδιοίκησης, καθώς και της ευρύτερης πολιτικής σκηνής. Σήμερα γράφει σε διάφορα blogs.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη