Ένα ιδιαίτερο πάρκο γίνεται... το «πάρκο μας»

ena-idiaitero-parko-ginetai-to-parko-mas

ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011

Στις 23 Ιουλίου το «our park» ή αλλιώς το «πάρκο μας» στους Αμπελόκηπους -ένα ιδιαίτερο εγχείρημα για την πόλη μας- εγκαινιάζεται με ένα all day event με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Το «Πάρκο μας» είναι μια ιδέα για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων της πόλης μας, η οποία δημιούργησε ένα ζωντανό και πολυμορφικό πάρκο, με πράσινο, skate plaza, χώρο αναψυχής και μουσική agenda στο κέντρο των Αμπελοκήπων.

Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που στοχεύει στην αξιοποίηση των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων της πόλης μέσω της δημιουργίας πάρκων πρασίνου και αστικών αθλημάτων και της διοργάνωσης ανάλογων πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων.

Η κατασκευή του περιλαμβάνει ειδική μέριμνα για την πρόσβαση των Α.Μ.Ε.Α., ενώ ιδιαίτερο βάρος δίνεται στη διαδικασία δενδροφύτευσης με γνώμονα τόσο τη βιωσιμότητα του πάρκου όσο και τη χρηστικότητα των χώρων.

Βασικός σκοπός του εγχειρήματος είναι η αξιοποίηση ενός ανοιχτού χώρου και η ένταξή του στην καθημερινότητα των περιοίκων με τη δημιουργία ενός µητροπολιτικού πάρκου, βελτιώνοντας παράλληλα και την ποιότητα ζωής στην πόλη.

Την ομάδα του «Πάρκου μας» αποτελούν οι αρχιτέκτονες Νίκος Λιάκος και Τασος Μιχαντάς, αλλά και οι Κλέων Γρηγοριάδης (Ιδρυτής), Μπάρμπαρα Αναγνώστου (Πρόεδρος), Philippe Charpentier (Οπτική επικοινωνία), Ντίνα Καρύδη (Υπεύθυνη συντονισμού και συμβουλος θεσμικών υποθέσεων), Δημήτρης Αναγνωστου (επιστασία υποδομών κατασκευών), Σταύρος Μιλιώνης (Πρόεδρος ΚΕΑΝ / Ιδρυτής Planetbook), Βάκης Γόνατος (Δημόσιες Σχέσεις)

Το πρόγραμμα των εγκαινίων στις 23 Ιουλίου περιλαμβάνει dj sets και skate training από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 5 μ.μ., πανελλήνιο διαγωνισμό skateboarding από τις 5 μ.μ. μέχρι τις 8 μ.μ. σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και τέλος, η μέρα θα ολοκληρωθεί με τη συναυλία των Mary’s Flower Superhead και των Ηigh αλλά και με ένα δυνατό live από τους Cyanna που συγκαταλέγονται στα καλύτερα rock group των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα.

Με τον εκρηκτικό ήχο των συγκροτημάτων και τις rock ‘n’roll, ηλεκτρονικές και reggae μουσικές πινελιές τους θα ολοκληρωθεί μοναδικά η πρώτη μέρα λειτουργίας του «πάρκου μας»…

Πληροφορίες: Φιλήμονος 15, Αμπελόκηποι, www.ourpark.gr .