Γνωρίστε τους Superheavy!

gnoriste-tous-superheavy

ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011

Ένα supergroup φτιαγμένο από πέντε μεγάλους καλλιτέχνες που ένωσαν τις δυνάμεις τους, έρχεται να ταράξει τη μουσική μας πραγματικότητα.

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα ενός συγκροτήματος που θα αποτελούταν από έναν από τους μεγαλύτερους rock star όλων των εποχών, μια συναρπαστική soul τραγουδίστρια, έναν βραβευμένο με Όσκαρ Ινδό συνθέτη, το ½ ενός από τα καλύτερα pop ντουέτα και ενός βραβευμένου με Grammy reggae τραγουδιστή ; Οι Superheavy είναι ακριβώς αυτό, μιας και τα μέλη του είναι ο Mick Jagger των Rolling Stones, η Joss Stones,o Damian Marley (γιος του BobMarley), ο Dave Stewart των Eurythmics κι ο βραβευμένος με Όσκαρ συνθέτης AR Rahman.

Οι Superheavy δημιουργήθηκαν όταν ο Jagger και ο Stewart σκέφτηκαν την ιδέα ενός συγκροτήματος στο οποίο ο κάθε μουσικός είχε διαφορετικές καταβολές. Όπως δήλωσε ο Jagger αργότερα, του φαινόταν καλή ιδέα αλλά δεν περίμενε ότι θα πετύχει.

Η επιλογή της Joss Stone ήταν κάτι αναμενόμενο όπως υποστηρίζει ο γερόλυκος της ροκ, λόγω της μαγευτικής φωνής της και της προσωπικότητας της. Ο Damien Marley προστέθηκε μιας και ο Stewart με τον Jagger τρέφουν μεγάλη αγάπη στη Τζαμαϊκανή μουσική και κουλτούρα.

Στη διάρκεια των ηχογραφήσεων τους στο Λος Άντζελες συναντήθηκαν με τον θρυλικό συνθέτη A.R. Rahman, που είχε μόλις παραλάβει το Όσκαρ για τη μουσική της ταινίας «Slumdog Millionaire». Ο Stewart δήλωσε ότι έφερε μουσικές γνώσεις και απίστευτες μελωδίες στο group.

Έπιασαν αμέσως δουλειά, χρησιμοποιώντας την αστείρευτη δημιουργικότητα τους, και ηχογράφησαν 26 τραγούδια σε έξι μέρες. Το πιο δύσκολο μέρος της διαδικασίας βέβαια ήταν να βρεθούν και οι πέντε σε ένα χώρο. Για αυτό το album τους δημιουργήθηκε μετά από 18 μήνες ατέλειωτων περιπλανήσεων από studio σε studio (από το LA, στη Νότια Γαλλία, στην Κύπρο, την Τουρκία, το Μαϊάμι, την Καραϊβική και την Ινδία.)

Το όνομα του group προήλθε ύστερα από μια πρόταση του Marley, που εμπνεύστηκε από τον Muhammad Ali που ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής στη superheavy κατηγορία.

Φυσικά και υπήρξαν και διαμάχες, πράγμα επόμενο όταν βάζεις πέντε τόσο ισχυρές μουσικές προσωπικότητες να δουλέψουν μαζί. Παρά τους μικροκαβγάδες τους όμως ο Jagger μιλάει για μια αναζωογονητική και συναρπαστική εμπειρία.

Οι Superheavy δεν έχουν προγραμματίσει κάποια περιοδεία αλλά δεν είναι αρνητικοί στο να το κάνουν. Το πρώτο album τους θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβρη ενώ το πρώτο τους single «Miracle Worker» κυκλοφόρησε πριν λίγες εβδομάδες.