Punk ήχοι και σκοτεινή ατμόσφαιρα από ειδήμονες...

punk-ixoi-kai-skoteini-atmosfaira-apo-eidimones

ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

Τους περιμέναμε πολλά χρόνια, αλλά τώρα, ήρθε η ώρα για να δοθεί τέλος σε αυτή την προσμονή. Οι Killing Joke, ένα από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα του post-punk, έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας και ανεβαίνουν στο Gagarin 205 της Αθήνας, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και στο Principal Club Theater της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 9 Οκτωβρίου.

Τους περιμέναμε πολλά χρόνια, αλλά τώρα, ήρθε η ώρα για να δοθεί τέλος σε αυτή την προσμονή. Οι Killing Joke είναι ένα από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα του post-punk, με μοναδικό ήχο, που επηρέασαν αρκετά μεταγενέστερα συγκροτήματα από την alternative, την industrial, τη gothic και τη metal σκηνή.

Έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας και ανεβαίνουν στο Gagarin 205 της Αθήνας, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και στο Principal Club Theater της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 9 Οκτωβρίου.

Οι Killing Joke είναι ευρέως γνωστοί στο κοινό λόγω του single τους «Love Like Blood» και αποτελούν ένα από τα πιο αξιοσέβαστα ονόματα της σύγχρονης μουσικής σκηνής, τα τελευταία 30 περίπου χρόνια.

Οι Nirvana, Jello Biafra, Metallica, Tool, Faith No More, Rammstein, Napalm Death, Opeth αποτελούν λίγες μόνο μπάντες από αυτές που κατά καιρούς έχουν συμπεριλάβει τους Killing Joke ανάμεσα στις βασικές τους επιρροές.

Πολλοί από αυτούς έχουν διασκευάσει τραγούδια τους και αρκετοί θα συμμετάσχουν και στο tribute που θα συνοδεύει μία special edition του νέου τους album.

Από το ξεκίνημά τους, το 1979 στο Notting Hill του Λονδίνου και κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης πορείας τους, οι Killing Joke κατόρθωσαν να ξεπεράσουν μία σειρά εσωτερικών συγκρούσεων, μεταβολών στη σύνθεσή τους και ενασχολήσεων των μελών τους με διάφορα side-projects και να βγουν αλώβητοι με την πάροδο των χρόνων.

Τη δεδομένη στιγμή, θα δούμε και τα τέσσερα αυθεντικά μέλη της μπάντας επί σκηνής, λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του ολοκαίνουργιου album τους με τον τίτλο «Absolute Dissent», το οποίο βγήκε στην αγορά στις 27 Σεπτεμβρίου.

Ο Jaz Coleman είναι μία πολύ ιδιαίτερη προσωπικότητα, με ακόμα πιο ξεχωριστή φωνητική χροιά. Στο συγκρότημα τραγουδάει, παίζει keyboards και αναλαμβάνει την ενορχήστρωση των κομματιών. Για την ετερόκλητη καριέρα του, έχει τιμηθεί τρεις φορές με Βραβείο Grammy.

Ο Martin Glover παίζει μπάσο και αποτελεί την έτερη μεγάλη προσωπικότητα του συγκροτήματος. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους και πιο επιτυχημένους παραγωγούς των τελευταίων 20 ετών. O Kevin «Geordie» Walker παίζει κιθάρα και τέλος, ο Paul Ferguson είναι ο ντράμερ και συμπληρώνει ιδανικά τη σύνθεση της μεγάλης αυτής μπάντας.

Με έναν ήχο πομπώδη και συχνά «εφιαλτικό» και με ένα πνεύμα αντισυμβατικό, που σαρκάζει την εξουσία, οι Killing Joke κατόρθωσαν να χτίσουν τον δικό τους μύθο. Σκληρές κιθάρες, βλοσυρές μελωδίες, έντονα drums, αλλά και μερικά στοιχεία ηλεκτρονικής χορευτικής μουσική, δημιουργούν μια μοναδική, σκοτεινή ατμόσφαιρα.

Τη συναυλία τους στο Gagarin 205 θα ανοίξουν οι Tilbury On Cloves, ένα ελληνικό συγκρότημα, που δημιουργήθηκε το 1994 κι έχει επηρεαστεί από post-punk ακούσματα.

Πληροφορίες: Gagarin 205 Live Music Space, Λιοσίων 205, www.gagarin205.gr , τις 9 μ.μ., είσοδος 32 ευρώ.