Ζητήματα αγάπης και πόθου στον ζωγραφικό καμβά

kelly
ΤΡΙΤΗ, 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

H γκαλερί Elika φιλοξενεί την έκθεση «Kelly» του Jack Burton, με μια σειρά από φωτογραφίες που περιστρέφονται γύρω από τα ζητήματα της αγάπης, του πόθου και της λαχτάρας αλλά και του αισθησιασμού.

Ιδωμένες ξεχωριστά, οι φωτογραφίες συλλαμβάνουν η καθεμιά μια στιγμή, ένα καρέ από ένα φανταστικό ρομαντικό σενάριο. Ως μέρη του ευρύτερου συνόλου της έκθεσης, λειτουργούν ως τα κομμάτια ενός παζλ που όταν συντεθούν χτίζουν μια παράξενη, γλυκανάλατη ίσως, ιστορία αγάπης.

Το κύριο σώμα της έκθεσης αποτελείται από μια σειρά κατασκευασμένων τοπίων, έτσι όπως αυτά αντανακλούν μια αίσθηση νοσταλγίας και ρομαντισμού. Με επίκεντρο την φύση και την ύπαιθρο τα έργα αυτά ορίζουν την ατμόσφαιρα της έκθεσης και γίνονται το σκηνικό της ιδιόρρυθμης και  τρυφερής αφήγησης που αρχίζει να εκτυλίσσεται.

Συμπληρώνονται από εικόνες που μαρτυρούν τις συναντήσεις μεταξύ του φανταστικού ζευγαριού, των σιωπηλών πρωταγωνιστών της έκθεσης. Αντικαθιστώντας την αίσθηση της αμεσότητας που είναι συνυφασμένη  με τη φωτογραφία με την αμεσότητα που χαρακτηρίζει το χειροποίητο, το οποίο υπαινίσσεται η βαθιά χειρονομιακή εργασία στο photoshop κατά την επεξεργασία των εικόνων, καθώς και οι χειροποίητες  ζωγραφισμένες κορνίζες, τα έργα του Burton θίγουν ζητήματα που αφορούν στη σχέση μεταξύ της φωτογραφίας και της ζωγραφικής αλλά και της γλυπτικής, πιστοποιώντας παράλληλα και το ενδιαφέρον του για το συνδυασμό διαφορετικών εικαστικών μέσων.

Πληροφορίες: Elika Gallery, Ομήρου 27, 210 3618045, διάρκεια μέχρι τις 6 Ιουνίου.