Ένα αποτύπωμα από την ψυχή

soul-print
ΤΡΙΤΗ, 05 ΜΑΙΟΥ 2015

Η εικαστική έκθεση της Μαριανίτας Καρακώστα-Ασωνίτη, με τίτλο «Soul Print», φιλοξενείται στον χώρο τέχνης «Ίρις» και προβάλλει μέσα από τον καμβά, το μοναδικό αποτύπωμα της ψυχής μας.

Τα θέματα των έργων της Μαριανίτας Καρακώστα-Ασωνίτη είναι εμπνευσμένα τόσο από την ασιατική φιλοσοφία, όσο και από  τις πολεμικές τέχνες και την ψυχολογία  -τομείς με τους οποίους έχει ασχοληθεί ενεργά.

Το Αποτύπωμα της Ψυχής (Soul Print) είναι η πνευματική μας υπογραφή. Είναι το σχήμα και το περιεχόμενο, ο χαρακτήρας της ψυχής μας. Είναι πιο μοναδικός από τα γονίδια και τα χρωματοσώματά μας. Όπως το αποτύπωμα των δακτύλων μας, είναι μια βαθύτερη ταυτοποίηση με τις δικές της καμπύλες και στροβιλίσματα.

Είναι φτιαγμένο από τα όνειρα και το πεπρωμένο μας όπως το έχουμε συνειδητά ή ασυνείδητα ζήσει. Είναι φτιαγμένο από το παρελθόν μας που μας πάει πίσω στις ρωγμές της παιδικής μας ηλικίας. Περιέχει όλες μας τις επιτυχίες  και αποτυχίες. Είναι ο συνέταιρος που παντρευτήκαμε ή που παραμένει  απατηλός. Είναι οι φόβοι , τα τρωτά μας, οι ευαισθησίες μας όπως και οι διακαείς πόθοι μας. Όλα αυτά μαζί αποτελούν το αποτύπωμα της ψυχής μας.

Η επιθυμία και η ανάγκη της μη στασιμότητας και του ταξιδιού που συχνά υπερβαίνει τη λογική,  μας οδηγεί μέσω της τέχνης, του χορού, της μουσικής, της λογοτεχνίας , του διαλογισμού και της θρησκείας,  των τελετουργικών και του μυστικισμού, της υπομονής, της στωικότητας και της απομόνωσης, στην περιπλάνηση του τρόπου όπου κάθε ένας από εμάς καταθέτει την ψυχή του.

Πληροφορίες: Χώρος τέχνης ΙΡΙΣ, Αντήνορος 12 (Περιοχή Κάραβελ), 210 7241 580, διάρκεια έκθεσης μέχρι τις 20 Μαΐου.