Η Ακαδημία Πλάτωνος περνά σε «άλλη εποχή»...

i-akadimia-platonos-perna-se-alli-epoxi

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011

Αποφασίστηκε και θα ξεκινήσει να υλοποιείται η ενοποίηση της Ακαδημίας Πλάτωνος και η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της περιοχής.

Με πρόσφατη απόφαση του ΚΑΣ, εγκρίθηκε η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου και η ενοποίηση της Ακαδημίας Πλάτωνος, λειτουργώντας σαν «προπομπός» του σχεδιαζόμενου Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας.

Κύριος στόχος των έργων είναι η χωροταξική συγκέντρωση του συνόλου του αρχαιολογικού υλικού, η αποθήκευση με βάση τις κατηγορίες μνημείων, η αναβάθμιση των συνθηκών φύλαξης, η διευκόλυνση της μελέτης του υλικού, η ενημέρωση του μη ειδικού κοινού με ενημερωτικές πινακίδες και η δυνατότητα πραγματοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Τα βασικότερα οφέλη από το έργο αφορούν την μελέτη του αρχαιολογικού υλικού που βρίσκεται στην περιοχή και τη μεταφορά του σε προστατευόμενους χώρους, την κατεδάφιση παλιών και επικίνδυνων κτηρίων και άνοιγμα 4 στρεμμάτων που θα ενοποιηθούν με τον αρχαιολογικό χώρο, ενώ το συγκεκριμένο έργο θα συνδεθεί στη συνέχεια, με ανάλογα έργα στην ευρύτερη περιοχή.

Η Ακαδημία Πλάτωνος είναι ένας χώρος, από τους πολλούς της Αθήνας, ο οποίος δεν έχει αναδειχθεί και αξιοποιηθεί σωστά μέχρι σήμερα, αλλά πρέπει να γίνει ένας χώρος δημιουργικός και ζωντανός, με χρώμα και ενέργεια. Πρόκειται για πολιτιστική πηγή πλούτου της πόλης, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.