4 λόγοι για να μη χάσετε το φετινό Rockwave Festival

rockwave
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΜΑΙΟΥ 2015

Το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ, κλείνει φέτος τα 20 του χρόνια. Στις δύο δεκαετίες ύπαρξης του, μας έχει προσφέρει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής και άπειρες μουσικές αναμνήσεις. Φέτος το καλοκαίρι, το Terra Vibe αναμένεται να γίνει ο πρώτος μας συναυλιακός προορισμός. Αν έχετε αμφιβολίες, ορίστε τέσσερις λόγοι που θα σας πείσουν να κατευθυνθείτε στη Μαλακάσα.

1. Την πρώτη μέρα του Rockwave (30/5) θα δούμε επί σκηνής ένα συγκρότημα που γεμίζει στάδια σε κάθε του εμφάνιση παγκοσμίως, και βρίσκεται στην ακμή της καριέρας του. Φυσικά εννοούμε τους Black Keys. Ποιός δεν έχει χορέψει το “Lonely Boy” ή το πιο πρόσφατο “Fever”,  του διδύμου από το Ohio; Φανταστείτε τι θα γίνει όταν θα ακούσουμε αυτά και τόσα άλλα κομμάτια τους ζωντανά. Εκτός των Black Keys, όμως, την πρώτη μέρα θα απολαύσουμε τη σκοτεινή ψυχεδέλεια των Black Angels, άλλο ένα συγκλονιστικό συγκρότημα που η περασμένη τους εμφάνιση στη χώρα μας ήταν sold out.

2. Δε βλέπεις κάθε μέρα ζωντανά τον Robbie Williams. Ένα τεράστιο συναυλιακό απωθημένο του ελληνικού κοινού θα εκπληρωθεί, και ο σαραντάρης πλεόν Robbie, με τον αέρα του έμπειρου, σοφιστικέ pop star, χωρίς να ξεχνάει το “αλήτικο” παρελθόν του, αναμένεται να βάλει φωτιά στη Μαλακάσσα (20/6).  Γιατί ο Robbie Williams είναι ένας από τους πιο εξελισσόμενους και ενδιαφέροντες καλλιτέχνες των τελευταίων χρόνων. Από τα αθώα χρόνια των Take That, στα προκλητικά του videoclip για το “Rock Dj” ή το “Let Me Entertain You”, στη μελαγχολία του “Feel” , τα πρόσωπα και οι ρόλοι που έχει ενσαρκώσει είναι άπειροι.

3. Εκτός από τα μεγάλα ονόματα του εξωτερικού, οφείλουμε να αναφέρουμε και τα εγχώρια συγκροτήματα που θα εμφανιστούν στο φετινό Rockwave Festival. Ανάμεσα τους, οι The Big Nose Attack, που σίγουρα ξέρετε από το κομμάτι “That Girl”, οι 1000 Mods που μετά την περσινή τους Ευρωπαική περιοδεία και τα sold out επί ελληνικού εδάφους, θα πατήσουν για άλλη μια φορά τέρμα τα γκάζια, αλλά και οι Puta Volcano, μια από τις πιο ιδιαίτερες stoner/desert rock μπάντες, θα παρουσιάσουν το ντεμπούτο τους album “The Sun”.  Αλλά και οι φίλοι του πιο σκληρού ήχου θα απολαύσουν την τρίτη μέρα τους Rotting Christ, μια από τις πιο ιστορικές metal μπάντες στην Ελλάδα, καθώς και τους ανερχόμενους Maplerun και Exarsis.

4. Το Rockwave φέτος δε μας επιφυλάσσει μόνο νέα ονόματα αλλά και μια σύσφιξη σχέσεων με παλιούς και αιώνια αγαπημένους καλλιτέχνες για τους οποίους τα λόγια είναι περιττά (4/7). Φυσικά μιλάμε για την χορευτική παράνοια που θα μας χαρίσουν για άλλη μια φορά οι Prodigy και το δέος που θα νιώσουμε βλέποντας τους μεταλλικούς θεούς Judas Priest. Για να μην αναφερθούμε στο αγνό rock n’ roll των Black Rebel Motorcycle  Club ή τον θεό του  stoner John Garcia.  Και φυσικά το Rockwave θα κλείσει με ένα μεγάλο πάρτυ, με οικοδεσπότη –καλύτερα δε γίνεται- τον αγαπημένο μας Manu Chao (21/7).

Ροζίνα Αράπη