Ο φακός ταξιδεύει στην βορειοδυτική Ισπανία
Η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «El Caminante» του Dimitris The Athens, εγκαινιάζεται σήμερα στον νεοσύστατο χώρο του Root Artspace στο Θησείο.
Το 2013 o αντισυμβατικός φωτογράφος Dimitris The Athens ακολούθησε τη διαδρομή Camino Santiago de Compostella, την οποία ακολουθούν χιλιάδες πιστοί κάθε χρόνο. Δεν γνώριζε τίποτα για το ταξίδι προτού το κάνει, προκειμένου να το ανακαλύψει μέσα από τον φακό του.
Στο ταξίδι του έζησε και απαθανάτισε την ηρεμία, τον κόπο, τον πόνο, την προσμονή, τη φιλία, την κατανόηση και πάνω από όλα την ομορφιά της εσωτερικότητας.
To Camino Santiago de Compostella είναι μια διαδρομή αφιερωμένη στον Άγιο Ιάκωβο, η οποία ακολουθείται μέσω πολλών πόλεων της Ευρώπης και καταλήγει στην πόλη Santiago de Compostella της βορειοδυτικής Ισπανίας.
Ο Dimitris The Athens ακολούθησε τη διαδρομή αυτή και αποτύπωσε την προσπάθεια του ανθρώπινου σώματος που πηγάζει από την πίστη για κάτι ανώτερο.
Η έκθεση του «El Caminante» περιλαμβάνει φωτογραφίες από το περιπατητικό αυτό ταξίδι από το Saint-Jean-Pied-de-Port της Γαλλίας κατά μήκος των Πυρηναίων.
Στο πλαίσιο της έκθεσης θα προβληθεί για πρώτη φορά και τρέιλερ από το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ της Χριστίνας Μουμούρη με τίτλο “Believe It”, το οποίο γύρισε κατά την διάρκεια που περπατούσε στο Camino de Santiago.
Πληροφορίες: Root Artspace, Ηρακλειδών 10, Θησείο, Αθήνa, 210 3450003.







