«Έφυγε» από τη ζωή ο soulman Solomon Burke

efuge-apo-ti-zoi-o-soulman-solomon-burke-soulman-solomon-burke

ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

«Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή, την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010, ο θρύλος της soul Solomon Burke. Ο βραβευμένος με βραβείο Grammy, Burke γνωστός από τις επιτυχίες του «Everybody Needs Somebody to Love», άφησε την Κυριακή την τελευταία του πνοή στο αεροδρόμιο του Schiphol στο Aμστερνταμ.

«Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή, την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010, ο θρύλος της soul Solomon Burke. Ο βραβευμένος με βραβείο Grammy, Burke γνωστός από τις επιτυχίες του «Everybody Needs Somebody to Love», άφησε την Κυριακή την τελευταία του πνοή στο αεροδρόμιο του Schiphol στο Aμστερνταμ, όπου και επρόκειτο να εμφανιστεί σε club της πόλης. Η αστυνομία του αεροδρομίου ανακοίνωσε το θάνατό του, χωρίς να δώσει όμως, περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν.

Ο Solomon Burke γεννήθηκε στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ και ξεκίνησε την καριέρα του ως ιεροκήρυκας. Παρουσίαζε ένα gospel show στο ραδιόφωνο και σε γενικές γραμμές επηρεάστηκε πολύ από την εκκλησιαστική μουσική.

Τη δεκαετία του ’60 ξεκίνησε την επαγγελματική του συνεργασία με δισκογραφικές εταιρείες και σημείωσε μια σειρά από επιτυχίες, όπως το «Just Out Of Reach», «Cry to Me» και πολλά άλλα ακόμα.

Το 1964 έγραψε μαζί με τους Bert Berns και Jerry Wexler, το πιο γνωστό του κομμάτι, το «Everybody Needs Somebody to Love».

Διατηρούσε άριστες σχέσεις με την Καθολική Εκκλησία, ενώ το 2001 έγινε μέλος του Rock and Roll Hall of Fame. Το 2003 κέρδισε το βραβείο Grammy για το άλμπουμ του «Don’t Give Up On Me». Το τελευταίο του άλμπουμ έχει τον τίτλο «Hold On Tight» και κυκλοφόρησε φέτος.

Στην Ελλάδα είχε έρθει το 2006 στο Ηρώδειο.

Ο Solomon Burke είχε 21 παιδιά, 90 εγγόνια και 19 δισέγγονα.