Μαθήματα Pop star Quality από τον Robbie Williams

robbie-williams
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Ο pop star επιβεβαίωσε τον τίτλο της tour του και μας προσέφερε δύο ώρες απίστευτης διασκέδασης, με ένα show από αυτά που σπάνια βλέπουμε επί ελληνικού εδάφους, μην αφήνοντας κανένα δυσαρεστημένο.

Δεύτερη μέρα του επετειακού Rockwave και ένα μεγάλο συναυλιακό απωθημένο του μουσικόφιλου κοινού έγινε πραγματικότητα. Ο Robbie Williams έκανε τα μαγικά του, έδωσε ένα show που επιβεβαίωσε τη φήμη του και παρέδωσε μαθήματα pop star quality. 

Η μέρα ξεκίνησε με το πρώτο act, τους Inconsistencies. Ήταν η δεύτερη παρουσία της νέας Αθηναϊκής μπάντας σε φεστιβάλ μεγάλου βεληνεκούς μετά τη συμμετοχή τους στο περσινό Ejekt. Τα feel good κιθαριστικά τους τραγούδια, από το πρώτο τους EP “When Everything Must Go”, ήταν μια πολύ πρόταση για να ανοίξει η μέρα, ενώ ξεχώρισε και η διασκευή τους στο “Summer of 69” του Bryan Adams.

Οι Ex-Girlfriend’s Perfume, οι νικητές του διαγωνισμού του Jumping Fish, πήραν τη σκυτάλη και το κοινό απόλαυσε μια ακόμα καινούργια ελληνική μπάντα.  Με τα τραγούδια τους να κινούνται σε rock, funk ρυθμούς, η μουσική τους σε προκαλούσε για χορό. Πολύ καλή ήταν η σκηνική παρουσία της πενταμελούς μπάντας αλλά κυρίως της τραγουδίστριας Μαίρης Γκούβρα, που έκλεψε τις εντυπώσεις με τη φωνή και το άψογο στυλ της.

Ακολούθησε η Ολλανδή Kovacs, λίγους μόνο μήνες μετά την εμφάνιση της στην Αθήνα. Η νεαρή τραγουδίστρια που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα στα ελληνικά ραδιόφωνα θα παρουσιαζόταν πρώτη φορά σε τόσο μεγάλη σκηνή. Δυστυχώς όμως αυτό ήταν το και το μεγάλο μείον της εμφάνισης της, μιας και δεν κατάφερε να αποδώσει τη σκοτεινή μαγεία των τραγουδιών της. Ούτε μερικά συναυλιακά τρικ, όπως ένα τηλέφωνο, ή το βιολί δεν κατάφεραν να συγκινήσουν ιδιαίτερα το κοινό, που φαινόταν πώς πλέον ανυπομονούσε για την εμφάνιση του Williams και αδιαφορούσε για αυτό που έβλεπε μπροστά του.

Στις 10 και μισή ακριβώς λοιπόν, υπό τους ήχους του “Carmina Burana”, και με ένα videowall που έδειχνε τη σκιά του να πλησιάζει, ο Robbie Williams βρέθηκε μπροστά στα μάτια μας, ανοίγοντας φυσικά το set με το “Let Me Entertain You”. Το τι ακολούθησε μετά και για τις επόμενες δύο ώρες, είναι δύσκολο να περιγραφεί με λέξεις. Ο Robbie έκανε τα πάντα, ό,τι ήταν δυνατόν για να μας δείξει ότι δε θεωρείται τυχαία ένας από τους κορυφαίους pop star εκεί έξω. Έπαιζε με την κάμερα, χόρευε σαν δαιμονισμένος, φλέρταρε με τις χορεύτριες και το κοινό, δεν άφηνε τον κόσμο να πάρει στιγμή τα μάτια του από αυτά που διαδραματίζονταν επί σκηνής.

www.facebook.com/rockwavefestival?fref=ts

Λίγη σημασία είχαν τα videos ή τα τεχνικά μέσα. Ο Robbie ήταν οδοστρωτήρας, και δεν είχε σκοπό να μας αφήσει λεπτό να ησυχάσουμε. Συνοδευόμενος από εξαιρετικούς μουσικούς και back up singers, έπαιξε όλες τις επιτυχίες του, από το “Rock DJ”, μέχρι φυσικά το “Feel” και το “Millenium”. Εκτός προγράμματος, το “Me and My Monkey”,  ειδικά για το ελληνικό κοινό, όταν όπως μας είπε πληροφορήθηκε ότι το συγκεκριμένο είναι τεράστια επιτυχία στη χώρα μας. Από τις καλύτερες στιγμές ήταν φυσικά όταν στη σκηνή ανέβηκε ο πατέρας του, για να τραγουδήσουν μαζί το “Better Man”, και όταν ανέβασε μια κοπέλα από το κοινό για να τον συνοδεύσει χορευτικά στο καινούργιο του single “Candy” -κάτι που ήταν προφανώς κανονισμένο απόπριν, αλλά κανείς δεν φάνηκενα νοιάστηκε.  

Δεν έλειψαν όμως και οι διασκευές από το πρόγραμμα, ανάμεσα σε άλλα ακούσαμε το “We Will Rock You”, το “I Still Haven’t Found What I’m Looking For”  και το “Royals”, ενώ μέχρι και το “99 Problems” του Jay-Z έχωσε κάπου ο άτιμος. Απλά συγκλονιστικός όμως ήταν όταν λίγο πριν το τέλος ερμήνευσε το “Bohemian Rhapsody” των Queen, υπό το “βλέμμα” του Freddie Mercury, μιας και πίσω του έπαιζε το videoclip αυτού του θεϊκού κομματιού.  Ήταν μια από τις καλύτερες συναυλιακές στιγμές που έχουμε βιώσει.  Το τέλος ήρθε με το “Angels” και μερικά πυροτεχνήματα, πριν όμως από αυτό είχε φροντίσει να ανανεώσει το ραντεβού του με το ελληνικό κοινό, και υποσχέθηκε ότι θα μας επισκεφτεί ξανά σε 18 μήνες (μετράτε!).

Ήταν συνεχώς ενθουσιασμένος με την ανταπόκριση του κόσμου, και έδειξε πραγματική μεταμέλεια για το γεγονός ότι δεν είχε επισκεφτεί ξανά την Ελλάδα. “Γιατί κάναμε τόσο καιρό να έρθουμε εδώ; Αυτοί ξέρουν τα πάντα”, είπε σε έναν από τους μουσικούς του σε κάποια στιγμή, πριν μας αφιερώσει μερικά στιχάκια για την όμορφή χώρα μας που μάλλον σκέφτηκε επί τόπου.

Η συναυλία του Robbie Williams έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη, και δεν άφησε κανέναν δυσαρεστημένο. Όποιες αμφιβολίες υπήρχαν για το πώς θα είναι ένας star που δεν βρίσκεται στην πρώτη του νιότη, χάθηκαν μέσα σε δευτερόλεπτα. Ο Robbie είναι σταρ, αλλά είναι και ανθρώπινος. Είναι το κακό παιδί της  pop, αλλά μπορεί να μεταμορφωθεί σε crooner. Είναι ένας καταπληκτικός performer  που αγαπάει το κοινό του και ξέρει να το διασκεδάζει. Εμείς  δεν μπορούμε λοιπόν, παρά να αισθανόμαστε τυχεροί που βιώσαμε μία από τις καλύτερες συναυλιακές μας εμπειρίες.

Ροζίνα Αράπη