Ακούσαμε το εξαιρετικό ντεμπούτο άλμπουμ του Jamie xx «In Colour»

Jamie-xx-in-colour
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Ο παραγωγός και μέλος των xx μάς παρουσιάζει το ντεμπούτο του και εμείς μπορούμε εύκολα να μιλάμε για ένα από τα albums της χρονιάς.

Μετά από πέντε χρόνια ηχογραφήσεων, ο Jamie xx κατάφερε να κυκλοφορήσει φέτος το ντεμπούτο του album και φιλοδοξεί το “In Colour” να ακούγεται σα να μην προέρχεται από κάποια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία που μπόλιασε μέσα στο δημιούργημα του, όπως ομιλίες από Βρετανικές εκπομπές ή σειρές που δεν προβλήθηκαν ποτέ, για παράδειγμα στο σχεδόν industrial “Gosh” που ανοίγει το album.

Το “In Colour” όμως βαδίζει στα βήματα της εναλλακτικής ηλεκτρονικής σκηνής, των πιο “σκεπτόμενων” χορευτικών ήχων, τυλιγμένα σε  pop μανδύα που το κάνει φιλικό στον κάθε μέσο ακροατή. To πρώτο single “Loud Places” έχει θαυμάσιους στίχους, μια εξαιρετική ερμηνεία από τη Romy και είναι ένα κομμάτι προορισμένο για radio hit, αλλά και για εσωτερική/μοναχική κατανάλωση, μέσα στην έκδηλη μελαγχολία του.

Η μελαγχολία αυτή είναι διάχυτη και στο “Stranger In A Room” με τη συμβολή του έτερου μέλους των xx Oliver Sim. Οι τόνοι και τα beats ανεβαίνουν στο “I Know There’s Gonna Be (Good Times)”, αλλά το αποτέλεσμα παραμένει ποιοτικό, ενώ το album “σβήνει” όμορφα με το “Girl”.

To ντεμπούτο του Jamie xx έχει ήδη χαιρετιστεί ως ένα από τα κορυφαία albums αυτής της χρονιάς, μιας και καταφέρνει να συνδυάσει μοναδικά την crossover αισθητική και να αγαπηθεί τόσο από λάτρεις της electronica, αλλά και από το μεγαλύτερο ακροατήριο. Είναι απλό, ειλικρινές, ολοκληρωμένο και δε σε αφήνει στιγμή να βαρεθείς.

Album: In Colour

Καλλιτέχνης: Jamie xx 

Label: Young Turks

 

Ροζίνα Αράπη