Η αγαπησιάρικη παρέα του «Αγάπη Ρε+» μιλά στο clickatlife.gr

agapi-rekai
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Οι καλλιτέχνες που αποτελούν την πρωτοβουλία αλληλεγγύης «Αγάπη Ρε+» ενώνουν για 3η φορά τις φωνές τους, αυτή τη φορά στην Τεχνόπολη στις 28 Ιουλίου και στηρίζουν ανθρώπους της πόλης μας που το έχουν ανάγκη.

Ο Κωστής Μαραβέγιας, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Στάθης Δρογώσης, ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος και ο Σπύρος Γραμμένος μίλησαν στο clickatlife.gr για την πρωτοβουλία τους αυτή και για την αγάπη που τόσο έχουμε ανάγκη σήμερα!

Πώς προέκυψε η πρωτοβουλία αλληλεγγύης «Αγάπη Ρε+» που δημιουργήσατε 11 καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα; Πόσο σημαντική είναι σήμερα μια τέτοια ενέργεια και σε ποιους απευθύνεται κυρίως;

Κωστής Μαραβέγιας: Είναι σημαντικό να μην αισθάνεσαι μόνος σε τέτοιες εποχές. Κατ' αρχάς από ανάγκη και βεβαίως από βαθιά επιθυμία.

Νατάσσα Μποφίλιου: H πρωτοβουλία προέκυψε από την ανάγκη μας ως άνθρωποι και ως καλλιτέχνες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να χρησιμοποιήσουμε την επικοινωνιακή μας δυνατότητα και μέσα από τη μουσική να πάρουμε θέση και να συμμετέχουμε όπου θεωρούμε ότι χρειάζεται η ενεργή μας δράση.

Κατερίνα Μαριανού

Στάθης Δρογώσης: Η πρωτοβουλία είναι σημαντική για μένα. Γνώρισα εκπληκτικούς φίλους και έγινα καλύτερος άνθρωπος κι εγώ. Βοηθήσαμε και κάποιους αδύναμους με τις συναυλίες και τις δράσεις μας.

Γεράσιμος Ευαγγελάτος: Η “Αγάπη Ρε+” ξεκίνησε εντελώς αυθόρμητα από εναν πυρήνα καλλιτεχνών - συνοδοιπόρων στη μουσική, όταν νιώσαμε την ανάγκη να πάρουμε θέση σε φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, αλλά και να συνεισφέρουμε επικοινωνιακά και πρακτικά σε προβλήματα ανθρωπιστικών φορέων που έχουν ανάγκη στήριξης. Νιώθουμε πως οτιδήποτε αναδεικνύει ένα πρόβλημα και προτρέπει τον κόσμο στην αλληλοβοήθεια είναι επιτακτική ανάγκη της εποχής. Η πρωτοβουλία της “Αγάπης ρε+” απευθύνεται σε κάθε σκεπτόμενο, προβληματισμένο πολίτη που έχει τη μικρή ή μεγάλη δύναμη να συνεισφέρει στο συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. 

Τι ετοιμάζετε αυτή τη φορά για τη συναυλία σας στην Τεχνόπολη;

Κωστής Μαραβέγιας:  Το τραγούδι θα συντροφεύσει τη γιορτή της συνεισφοράς και της αλληλεγγύης. Θα έρθει σε δεύτερη μοίρα για να κλείσει μια επιτυχημένη, είμαι σχεδόν σίγουρος, συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων που συνάνθρωποί μας έχουν τόσο ανάγκη.

Νατάσσα Μποφίλιου: Στην Τεχνόπολη θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί γεμάτοι αγάπη και θετικότητα και θα ενώνουσε τις φωνές μας με τον κόσμο για έναν τόσο σημαντικό σκοπό.

Στάθης Δρογώσης: Θα είναι μια αυθόρμητη ακουστική συναυλία… Σα να παίζουμε σπίτι μας…Σα να μαζευτήκαμε σπίτι μας και να τραγουδάμε.

Γεράσιμος Ευαγγελάτος: Μια μεγάλη κοινή συναυλία, αντίστοιχη με την προηγούμενή μας στο Κατράκειο με πρόσημο την αγάπη κι όχημα τα τραγούδια μας. Το εισιτήριο είναι συμβολικό, αλλά καθόλου αμελητέο: είδη πρώτης ανάγκης (φάρμακα, τρόφιμα μακράς διαρκείας κλπ) που θα βοηθήσουν το ΚΥΑΔΑ (Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων) να συνεχίσει να φροντίζει καθημερινά τους 20.000 ανθρώπους και οικογένειας που έχουν ανάγκη στήριξης.

Τι είναι η αγάπη για εσάς;

Κωστής Μαραβέγιας:  Είναι δύναμη ψυχής.

Νατάσσα Μποφίλιου: Η κινητήριος δύναμη για ό,τι θετικό, σημαντικό, σπουδαίο, λυτρωτικό μπορεί να συμβεί στη ζωή ενός άνθρωπου και στο σύνολο.

Στάθης Δρογώσης: Για μένα είναι η κορούλα μου. Είναι η αγάπη προσωποποιημένη.

Γεράσιμος Ευαγγελάτος: Η αγάπη είναι η μοναδική κινητήρια δύναμη σε δύσκολες εποχές να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που βαραίνουν τον καθένα μας. Μπορεί να ακούγεται ουτοπικό, εμείς όμως είμαστε σίγουροι πως η αγάπη είναι το μόνο χειροπιαστό αγαθό σε μια εποχή που κάθε βεβαιότητα μοιάζει να καταρρέει.

Σπύρος Γραμμένος: “Αγάπη” είναι η ανάγκη για εισπνοή. Για την εισπνοή εκείνη που φτάνει μέχρι τα νύχια σου! Γύρω μας υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται αυτό το συναίσθημα και επειδή το φοβούνται αυτοί, προσπαθούν να κάθονται στο στήθος αυτών που θέλουν πραγματικά να το ζήσουν!

Και με ποιο τραγούδι ή στίχο θα την τραγουδούσατε σήμερα;

Κωστής Μαραβέγιας: "Αγαπώ κι όλο τον κόσμο γιατί ζεις κι εσύ μαζί ". Ως προσανατολισμός χαρακτήρα και όχι μόνο για έναν ως αντικείμενο του πόθου. Αυτή είναι η αληθινή αγάπη.

Νατάσσα Μποφίλιου: Mε όλους τους στίχους που έχουν γραφτεί γι’ αυτήν!

Στάθης Δρογώσης: «Η αγάπη στο τέλος νικά»…

Γεράσιμος Ευαγγελάτος:  Όχι με ένα και δυο…με ένα σωρό. Κι αν θέλετε να τα ακούσετε ένα προς ένα ελάτε στις 28 Ιουλίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι να ενώσουμε φωνές κόντρα στα σκοτάδια της εποχής.

Σπύρος Γραμμένος: «Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο, δυο καρδιές κι έναν ήλιο στη μέση. Παίρνω φως απ’ τον ήλιο και φτιάχνω την αγάπη και μου λες πως σ’ αρέσει».

Βάλια Κανελλοπούλου