Ο Βρετανός Damien Hirst στο Μουσείο Μπενάκη

o-bretanos-damien-hirst-sto-mouseio-mpenaki

ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα ατομική έκθεση του Βρετανού Damien Hirst, με μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του, υπό τον τίτλο «Damien Hirst: New Religion/Νέα Θρησκεία».

Ο Damien Hirst δεν χρειάζεται συστάσεις, αφού πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους καλλιτέχνες τόσο της Βρετανικής, όσο και της παγκόσμιας σκηνής. Για πρώτη φορά όμως θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του, αφού το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί την έκθεση «Damien Hirst: New Religion | Νέα Θρησκεία».

Στην συγκεκριμένη έκθεση ο Hirst θέτει ερωτήματα σχετικά με την επιστήμη ως νέα θρησκεία, ενώ εξετάζει την σχέση θρησκείας και τέχνης. Όπως πάντα βέβαια, το θέμα του θανάτου είναι παρόν και σε αυτήν την συλλογή, αποκτώντας πλέον μυθολογικές και οντολογικές διαστάσεις.

Η πολυσύνθετη έκθεση συνδυάζει γλυπτά, κατασκευές και ζωγραφικά έργα, με στόχο την δημιουργία μιας «εκκλησιαστικής» ατμόσφαιρας στον χώρο του μουσείου. Κεντρικό κομμάτι της έκθεσης είναι το έργο «New Religion Chest», το οποίο πλαισιώνεται από μια σειρά έργων με θρησκευτικές παραπομπές, όπως τα «The Stations of Cross», «The Wounds of Christ», «The Holy Trinity», «The Last Supper», «The Skull Beneath the Skin», «The Soul on Jacob’s Ladder» και «For The Love of God».

Ο Hirst γεννήθηκε στο Bristol και μεγάλωσε στο Leeds. Σπούδασε στο Leeds College of Art and Design, καθώς και στο Goldsmiths University of London. Ενώ ήταν μόλις στο δεύτερο έτος των σπουδών του, αποτέλεσε έναν από τους κύριους διοργανωτές του «Freeze», της ανεξάρτητης φοιτητικής έκθεσης.

Πληροφορίες: Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο οδού Πειραιώς, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, Αθήνα, 210 353111, www.benaki.gr . Ωράριο λειτουργίας: Τετάρτη, Πέμπτη, Κυριακή 10.00 με 18.00 και Παρασκευή, Σάββατο 10.00 με 22.00. Δευτέρα και Τρίτη κλειστά. Διάρκεια έκθεσης μέχρι τις 27 Νοεμβρίου 2011.