Measaf: φεστιβάλ με ήχους από την αισθαντική Μέση Ανατολή

measaf-festibal-me-ixous-apo-tin-aisthantiki-mesi-anatoli

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Από τις 13 μέχρι τις 16 Oκτωβρίου θα φιλοξενείται στην Τεχνόπολη το Φεστιβάλ Εναλλακτικής Μουσικής και Τέχνης από τη Μέση Ανατολή Measaf, φιλοδοξώντας να γίνει πολιτιστική γέφυρα ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Μέση Ανατολή.

Μετά την περσινή του πρώτη διοργάνωση, το φεστιβάλ Measaf αντιδρά στην απαισιοδοξία, προτείνοντας τη δουλειά και το έργο νέων καλλιτεχνών της Μέσης Ανατολής με πάθος και ενθουσιασμό.

Οι φετινές συμμετοχές του φεστιβάλ προέρχονται από την Κύπρο, τον Λίβανο, τη Συρία, την Ιορδανία, την Παλαιστίνη, την Αίγυπτο, την Τυνησία και το Ιράκ. Οι μουσικές, οι εικόνες, οι προβολές και το θέατρο συνδυάζονται αρμονικά μεταξύ τους, σχηματίζοντας ένα μωσαϊκό από το παρελθόν και το μέλλον.

Στηριζόμενο από το Υπουργείο πολιτισμού και άλλους φορείς, το Measaf προωθεί την ειρήνη και τη συνεργασία στη Μεσόγειο και τα δρώμενα που φιλοξενεί γίνονται πεδίο συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων.

Το πρόγραμμα του Measaf περιλαμβάνει χορευτικό show με κοστούμια «The Red Passion Concert» στις 14/10, κεντρική συναυλία με έθνικ ήχους από ελληνικά και ξένα συγκροτήματα και dj sets από τους παραγωγούς του Kosmos 93.6 στις 15/10, χορευτικό διαγωνισμό και show στις 16/10 και τέλος, εικαστικές εκθέσεις και προβολή ταινιών.

Πληροφορίες: Τεχνόπολη, 13-16 Οκτωβρίου, Πειραιώς 100,Γκάζι, www.measaf.com .