Οι Συνθετικοί ξανά μαζί στη σκηνή

oi-sunthetikoi-ksana-mazi-sti-skini

ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

Είκοσι χρόνια μετά την κυκλοφορία του ομώνυμου ντεμπούτο album τους και λίγο καιρό μετά την πρώτη, sold out επανεμφάνισή τους στην Αθήνα, οι «Συνθετικοί» θα βρεθούν στο Gagarin 205, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, για μια μόνο βραδιά.

Είκοσι χρόνια μετά την κυκλοφορία του ομώνυμου ντεμπούτο album τους και λίγο καιρό μετά την πρώτη, sold out επανεμφάνισή τους στην Αθήνα, οι «Συνθετικοί» θα βρεθούν στο Gagarin 205, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, για μια μόνο βραδιά.

Οι Συνθετικοί δημιουργήθηκαν το 1985 από τους Αποστόλη «Λοβέρδο» Αυγερινό, Διονύση Αυγερινό και Δημοσθένη Τσανέτογλου. Έχοντας ακούσματα που ποικίλλουν, από Beatles, Rolling Stones, John Lee Hooker, Stooges, Velvet Underground, David Bowie, Ramones και Kraftwerk, μέχρι post punk και την synth pop, ξεκίνησαν να γράφουν τραγούδια και να πραγματοποιούν εμφανίσεις σε διάφορα clubs της Αθήνας.

Το 1990 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους, ομώνυμο, album με εννέα τραγούδια και γνωστότερο όλων το «Είναι Σίγουρο». Ο άκρως μινιμαλιστικός ηλεκτρονικός ήχος τους, με βασικό χαρακτηριστικό τη χρήση της ελληνικής γλώσσας, φάνηκε να ξενίζει το κοινό τη συγκεκριμένη εποχή.

Το συγκρότημα όμως, συνέχισε να γράφει τραγούδια, αλλά οι δυσκολίες που συνάντησε στην αρχή, αποθάρρυναν την προσπάθεια και το 1993 η μπάντα διαλύθηκε.

Το όνομά τους όμως, αναφερόταν όλο και πιο συχνά σε διάφορα μουσικά blogs και η νέα γενιά τους (ξανα)ανακάλυψε, γοητευμένη από την απλότητα και την αμεσότητα των τραγουδιών τους. Σήμερα λοιπόν, το συγκρότημα αυτό αναγνωρίζεται και θεωρείται ως πρωτοπόρο.

Οι Συνθετικοί αποφάσισαν να ηχογραφήσουν, από το 2009 έως το 2010, τα τραγούδια που είχαν γράψει αμέσως μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους album, πραγματοποιώντας την δισκογραφική επιστροφή τους με τον τίτλο «Προσωπεία – Εφιάλτες».

Πάντα σε δική τους παραγωγή και διατηρώντας αναλλοίωτο το γνώριμο ύφος τους παρουσιάζουν αυτό το υλικό που είχε παραμείνει «παγωμένο», όπως χαρακτηριστικά λένε οι ίδιοι, όλα αυτά τα χρόνια, ελπίζοντας να αποκομίσουν τα θετικά μηνύματα που θα τους ωθήσουν να συνεχίσουν την προσπάθειά τους.

Έχοντας αυτό κατά νου, εμφανίζονται στο Gagarin 205, για πρώτη φορά, για να παρουσιάσουν ζωντανά όλα τα τραγούδια του, πρώτου album τους, καθώς και εκείνα από το «Προσωπεία – Εφιάλτες».

Τη βραδιά θα ανοίξει με την εμφάνιση του ο «The Boy», ένας από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της νέας γενιάς, της εγχώριας μουσικής σκηνής.

Πληροφορίες: Gagarin 205, Λιοσίων 205, στις 9 μ.μ., είσοδος 15 ευρώ.