Όταν το βιβλίο γίνεται εισιτήριο για μια βραδιά εκπλήξεων

otan-to-biblio-ginetai-eisitirio-gia-mia-bradia-ekplikseon

ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Μια βιβλιοφιλική βραδιά, με μουσική, εκθέσεις, χάπενινγκ και επώνυμους προσκεκλημένους διοργανώνει η αλυσίδα καταστημάτων Public, συνεχίζοντας την καμπάνια της για τη διάδοση της ανάγνωσης.

Το 1ο Βοok Night θα φιλοξενηθεί σήμερα (6/10, ώρα έναρξης: 20:00) στη Στοά του βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο) και ζητά από τους συμμετέχοντες ένα μάλλον ασυνήθιστο εισιτήριο: ένα αγαπημένο τους βιβλίο που θα ταξιδέψει για να συναντήσει και άλλους αναγνώστες , στις φυλακές Γυναικών του Ελαιώνα, στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής προστασίας, στο νοσοκομείο παίδων «Π. και Α. Κυριακού», στο Γηροκομείο Αθηνών, σε παιδικές κατασκηνώσεις κ.α.

Η βραδιά επιφυλάσσει και μουσικές εκπλήξεις : θα μας κρατήσουν συντροφιά dj και ραδιοφωνικοί παραγωγοί αλλά και καλλιτέχνες όπως η Νατάσα Μποφίλιου, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Χρήστος Θηβαίος. Θα παρευρεθούν πολλοί γνωστοί συγγραφείς οι οποίοι μαζί με το κοινό θα δημιουργήσουν μια σπονδυλωτή ιστορία για να φιλοξενηθεί στο «Βιβλίο του κόσμου».

Στο εικαστικό μέρος της εκδήλωσης, δημοφιλείς σκιτσογράφοι (Μιχάλης Διαλυνάς, Σπύρος Δερβενιώτης, Γιώργος Μπότσος και Αλεξία Οθωναίου) θα μας δώσουν μια γεύση από το ταλέντο τους, φιλοτεχνώντας αστείες φιγούρες. Το κεντρικό σύνθημα στην όλη διοργάνωση θα είναι η φράση «κάποιο βιβλίο μιλάει για σένα. Το έχεις διαβάσει;» .

Πληροφορίες: 1ο Βοok Night, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο) , ώρα έναρξης: 20:00.