Waves of Infinity στον πολυχώρο The Sowl

dreamscape2
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Ο πρώην "Στάβλος" στο Θησείο υποδέχεται την ατομική έκθεση της Μίλυ Μαρτιώνου που στόχο έχει την απόδραση του θεατή από την καθημερινότητα.

Στη γκαλερί του ολοκαίνουριου πολυχώρου The Sowl –πρώην Στάβλος- στο Θησείο εγκαινιάζεται αυτήν την Παρασκευή (29/1) η νέα ατομική έκθεση της διεθνούς φήμης κολορίστα Μίλυς Μαρτιώνου με τίτλο Waves of Infinity. Στo πλαίσιo της έκθεσης, το πλήρως μεταμορφωμένο ιστορικό κτήριο των στάβλων του Όθωνα θα φιλοξενήσει έντεκα επιλεγμένους πίνακες μεγάλης κλίμακας από τη συλλογή Dreamscapes, σε απόλυτο διάλογο με τα νέα έργα της ζωγράφου από την συλλογή  Elements τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό.

Η έκθεση επικεντρώνεται στην ελευθερία της άμεσης έκφρασης που χαρακτηρίζει  τον πυρήνα του Αφηρημένου Εξπρεσιονισμού, ενώ παράλληλα στόχο έχει να αποκαλύψει μέσα από το ονειρικό στοιχείο, τοπία φανταστικά, αναμνήσεις και εμπειρίες ζωής. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την τεχνική “dripping”, ευρέως γνωστή ως “action painting” που τόσο αριστοτεχνικά χρησιμοποιεί η γνωστή καλλιτέχνιδα.

Η Μίλυ Μαρτιώνου είναι εκπρόσωπος του ρεύματος του Αφηρημένου Εξπρεσιονισμού, ενώ το μεγαλείο του έργου της έγκειται στη θετική και αισιόδοξη άποψη για τη ζωή που υιοθετεί ο θεατής αλληλεπιδρώντας μαζί του. Τα χρώματα που χρησιμοποιεί είναι ζωντανά και έντονα όπως οι βαθύτερες σκέψεις και τα πάθη μας. Το έργο της Μαρτιώνου απελευθερώνει μια ισχυρή ενέργεια σαν ένα κύμα χαράς, το οποίο μας οδηγεί στο άπειρο, δίνοντάς μας την αίσθηση του ταξιδιού σε μυστηριώδη τοπία όπου ο χρόνος σταματά και όλα είναι πιθανά. Η επιμέλεια της έκθεσης έχει γίνει από την Αιμιλία Σωτήρχου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στις 20.00, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Φεβρουαρίου.

Η Μίλυ Μαρτιώνου 
Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατέχει δίπλωμα Graphic Design από το Κέντρο Τεχνών Πλάκα (1993-1995) και Diploma in Fine Arts από το Πανεπιστήμιο Hertfordshire του Λονδίνου (1997-2000).

Info
Τhe Sowl: Ηρακλειδών 10, Θησείο, 11851, Αθήνα
E: [email protected] [email protected]
W: www.thesowl.com
T: 2103450003