Κυκλοφόρησε η νέα συλλογή με τραγούδια της Amy Winehouse

kukloforise-i-nea-sullogi-me-tragoudia-tis-amy-winehouse-nea-sullogi-me-tragoudia-tis-amy-winehouse

ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

To νέο album-συλλογή παλιών και πρόσφατων ηχογραφήσεων (2002-2011) της Amy Winehouse που φέρει τον τίτλο «Lioness: Hidden Treasures», κυκλοφορεί ήδη.

O Mitch Winehouse, ο οποίος έχει ήδη συστήσει ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα στη μνήμη της κόρης του, που χάθηκε άδοξα βυθισμένη στο αλκοόλ στις 27 του περασμένου Ιούλη, έχει ακούσει το συγκεκριμένο υλικό, για να δώσει την έγκρισή του για την κυκλοφορία του. Ωστόσο, παραδέχεται πως η διαδικασία του δημιούργησε έντονη φόρτιση: «Ήταν δύσκολο να ακούμε τη μουσική της Amy, αλλά έπρεπε να το κάνουμε, καθώς αν οι ηχογραφήσεις δεν ήταν στο επίπεδο που έπρεπε, δε θα αφήναμε ποτέ να κυκλοφορήσουν».

Ο πατέρας της Winehouse σημειώνει πως μετά τις πρώτες ακροάσεις τα μέλη της οικογένειας εξεπλάγησαν πραγματικά από την ποιότητα του υλικού, ωστόσο ο ίδιος δεν αντέχει να το ξανακούσει στην τελική του μορφή. «Πιστεύω πως, σε μερικά χρόνια, θα μπορώ πια να το ακούω νηφάλια, κι έτσι ή αλλιώς ο κόσμος θα διαμορφώσει την άποψη του για το album».

Πάντως, οι απόψεις για το «Lioness» μέχρι στιγμής διίστανται. Για υλικό από διαφορετικές εποχές της καριέρας της Amy Winehouse που συνταιριάστηκε με δυσκολία σε μια ενιαία κυκλοφορία κάνει λόγο η Guardian, ενώ η Telegraph χαρακτηρίζει πρόχειρο τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη κυκλοφορία, εκφράζοντας αμφιβολίες για τη συνοχή του υλικού.

Το «Lioness: Hidden Treasures» περιλαμβάνει 12 κομμάτια και demos -την τελική επιλογή των οποίων έκαναν οι παραγωγοί Mark Ronson και Salaam Remi- που είχαν και οι δύο δουλέψει με την Amy Winehouse. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται και το «Body and Soul», η τελευταία ηχογράφηση της πρόωρα χαμένης ερμηνεύτριας, καθώς και δύο κομμάτια στα οποία συμμετέχει ο ράπερ Nas.

Ο Mitch Winehouse σημειώνει: «Ήταν απλά το παιδί μας, ένα κορίτσι σαν όλα τ’ άλλα, με απίστευτο ταλέντο. Ούτε κι η ίδια ήξερε την προέλευσή του, γι’ αυτό και όλοι το θεωρούσαμε δεδομένο. Η αλήθεια όμως είναι πως ήταν πραγματικά ξεχωριστή».

Από την πώληση κάθε αντιτύπου του album θα αποδίδονται 1,6 δολάρια στο Ίδρυμα Amy Winehouse, για βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας, της αναπηρίας, της τοξικοεξάρτησης και άλλων ασθενειών.