Ο Maceo Parker στη σκηνή του Παλλάς

o-maceo-parker-sti-skini-tou-pallas

ΤΡΙΤΗ, 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

Ο θρύλος του funk και του groove θα βρεθεί ξανά στην Αθήνα μετά από 16 χρόνια, για μία μοναδική εμφάνιση στη σκηνή του Παλλάς, στις 19 Οκτωβρίου.

Ο θρύλος του funk και του groove θα βρεθεί ξανά στην Αθήνα μετά από 16 χρόνια, για μία μοναδική εμφάνιση στη σκηνή του Παλλάς, στις 19 Οκτωβρίου.

Ο γεννημένος στη Β. Καρολίνα, Maceo Parker, ξεκίνησε να παίζει σαξόφωνο από μικρή ηλικία, φτιάχνοντας μια rhythm & blues μπάντα με τα αδέρφια του. Το ίνδαλμα του και η βασική επιρροή του ήταν ο Ray Charles.

Αυτό που όμως, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη καριέρα του ήταν η γνωριμία του με τον James Brown το 1964.

Σύντομα, με τη βοήθεια του αδερφού του, ενσωματώθηκε στη μπάντα του "Νονού της soul", αρχικά παίζοντας βαρύτονο και στη συνέχεια τενόρο σαξόφονο. Ο Parker συνετέλεσε στη δημιουργία πολλών hits του Brown, ενώ η μεταξύ τους "χημεία" στις ζωντανές εμφανίσεις ήταν ανεπανάληπτη. Μετά από περίπου έξι χρόνια άφησε προσωρινά τον James Brown, φτιάχνοντας τη δική του μπάντα, τους Maceo & All the kings men, και κυκλοφόρησε δύο προσωπικούς δίσκους. Παράλληλα, άρχισε να συνεργάζεται και με τον George Clinton.

Η φυλάκιση του Brown το 1980 ήταν ουσιαστικά, η αρχή της σόλο καριέρας τους. Για τα επόμενα χρόνια, με νέο σχήμα, τους Maceo & The JB Horns, κυκλοφορώντας πολλά επιτυχημένα jazz/blues albums. Τα τελευταία χρόνια είναι μόνιμο μέλος της μπάντας του Prince, ενώ μετράει συνεργασίες με τους Jane’s Addiction και τους De la Soul.

Η επίσκεψη αυτού του θρυλικού σαξοφωνίστα στη χώρα μας δε μπορεί παρά να σημαίνει ότι το κοινό που θα παρευρεθεί στο Παλλάς, θα απολαύσει ένα funk party, όπως μόνο αυτός ο σπουδαίος καλλιτέχνης ξέρει να προσφέρει.

Πληροφορίες: ΠΑΛΛΑΣ Βουκουρεστίου 5, Αθήνα Τηλ.: 210-3213100, είσοδος 43, 53, 63 ευρώ.