Σπονδυλωτή ιστορία πολυμέσων στο Beton7

sponduloti-istoria-polumeson-sto-beton7

ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Η παράσταση πολυμέσων, το «Ημερολόγιο ενός Άλλου - Μέρος Πρώτο», σε κείμενα και μουσική του Γιώργου Μουλουδάκη, παρουσιάζεται τις Δευτέρες 5, 12 και 19 Δεκεμβρίου, στο Beton7.

Το πρώτο μέρος του έργου «Ημερολόγιο ενός Άλλου» είναι μία «σπονδυλωτή ιστορία», η οποία χρησιμοποιεί λόγο σε προβολή, προηχογραφημένα υλικά και μουσική από ένα ηλεκτρονικό κουαρτέτο.

Ο Γιώργος Μουλουδάκης λέει για το έργο του: «Δομικό στοιχείο του Ημερολογίου είναι το θραύσμα. Ναυάγια λόγου (λέξεις-λαχνοί) εγκαταλείπονται στην οθόνη, βυθισμένα σε ένα χαμηλόφωνο εικαστικό περιβάλλον. Σκόρπια φύλλα ημερολογίου, χρόνος κατακερματισμένος, αλλά πλούσιος, χρόνος της κρυφής καθημερινότητας που αναπνέει παράλληλα με την «πραγματική». Μουσική λιτή, όσο μια σημείωση που επιμένει. Προετοιμασμένοι ήχοι κινούνται σε ενδεχόμενους κόσμους. Μέσα και έξω πραγματικότητα διαχέονται η μια στην άλλη. Η τεχνολογία στηρίζει αυτόν τον χαμαιλέοντα, διολισθαίνοντας προς την αισθητηριακή αποδόμηση. Το επαναστατικό κυοφορείται εδώ, στον πυρήνα του ασυνείδητου και μόνο. Ονομάζουμε Άλλον το πρόσωπο που ψιθυρίζει από εκείνο το υποβολείο και κρυφοκοιτάζουμε στο ημερολόγιό του, στον βαθμό που Εκείνο το επιτρέπει. Η σύμβαση προϋποθέτει τον εσωτερικό συλλαβισμό του θεατή. Το σώμα του πρωταγωνιστή υπάρχει, εφόσον το πλάθει στη φαντασία μας ο κοινός μύθος. Πιθανό «δώρο ασημένιο ποίημα», ένα σκίτσο του δικού Μας μοναδικού Άλλου».

Ταυτότητα παράστασης: Επεισόδια πρώτου μέρους: Ι. Νεκροταφείο χαρταετών (9 ημέρες). ΙΙ. Παράξενο τραίνο (2 ημέρες). ΙΙΙ. Λαβύρινθοι (4 ημέρες). IV. Η άμμος του βυθού (15 ημέρες).Το ηλεκτρονικό κουαρτέτο αποτελείται από τους: Γιώργο Μουλουδάκη (κείμενα, μουσική, σχεδιασμός, κλασική και midi κιθάρα), Χάρη Κανελλίδη (midi κιθάρα), Μιχάλη Σουλάκη (ηλ. Μπάσο) και Γιάννη Λελούδα (τύμπανα, φυσικά και midi). Studio 19: προβολές κειμένων, βίντεο και ηχητική προβολή. Τα οπτικά και τα ηχητικά υλικά διαμορφώνονται ζωντανά, με αποτέλεσμα η διάρκεια να διαφοροποιείται σε κάθε παράσταση.

Πληροφορίες: Beton7, Πύδνας 7, Γκάζι - Βοτανικός – Κεραμικός, τηλ. κρατήσεων: 210 7512625. Παραστάσεις: Δευτέρες 5, 12 και 19 Δεκεμβρίου. Ώρα: 21:30. Πιθανή διάρκεια παράστασης: 65 λεπτά. Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ, 10 ευρώ (φοιτητικό).