«Jazzie Christmas» στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Jazzie-christmas-stin-plateia-klauthmonos

ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Ένα πανόραμα jazz ρυθμών περιμένει το αθηναϊκό κοινό στην πλατεία Κλαυθμώνος από τις 22 μέχρι και τις 24 Δεκεμβρίου.

Τα φετινά Χριστούγεννα το καλλιτεχνικό δυναμικό της Αθήνας συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις μέσα από δέκα θεματικά φεστιβάλ που δίνουν τον παλμό των γιορτών για 30 μέρες και νύχτες στις πλατείες Συντάγματος, Κλαυθμώνος και Κοτζιά και σε 17 συνολικά γειτονιές.

Πάνω από 700 καλλιτέχνες: μουσικοί, συγκροτήματα, τραγουδιστές, χορευτές, εικαστικοί, ηθοποιοί, ζογκλέρ βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δήμου Αθηναίων.

Από την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου έως και το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, η «Αθήνα ΓιορτάΖΕΙ» στην Πλατεία Κλαυθμώνος με το φεστιβάλ «Jazzie Christmas». Ένα πανόραμα ρυθμών και στιλ, από το swing μέχρι… κάθε παρακλάδι της jazz μουσικής.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει 25 σχήματα και ισάριθμους ερμηνευτές, που θέτουν ως στόχο, το τριήμερο αυτό φεστιβάλ να γίνει συνώνυμο με τα Αθηναϊκά Χριστούγεννα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου μουσικές από τον Εν Λευκώ 87.7 και τους Black Jack, Trio Puente, Soul Station, GoJam Group, Blues Revenge & Dioni και Βασίλης Γούζιος Quartet, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου από τους Atheneum Swinging Jazz, Jazz Bastards, Slice of Jazz, Vette Michelle & SouLuv, Jan Van de Angel, Anakata και Voyage Jazz Trio, ενώ το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου από τους Egg Lemon Sauce, Atheneum Swinging Jazz, Μάρθα Μορελεών, Paradoxonia, Biri Biri, Happy Dog Project και συναυλία από τη Big Band του Δήμου Αθηναίων με τη συμμετοχή της Nastazia Beikof.

Πληροφορίες: www.christmasinathens.gr και www.facebook.com/christmasinathens2011 .