Ιταλικό και εγχώριο dark wave στο Κύτταρο

italiko-kai-egxorio-dark-wave-sto-kuttaro

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Η ιταλική dark wave μπάντα, Frozen Autumn, θα κυριεύσει με τους εγχώριους Tilbury on Cloves και Wonky Doll and the Echo τη σκηνή του Κυττάρου, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου.

Οι Frozen Autumn δημιουργήθηκαν το 1993, όταν ο Diego Merletto από το Τορίνο της Ιταλίας, επηρεασμένος από τον ήχο της 4AD και το ευρωπαϊκό cold wave, έκανε τις πρώτες του ηχογραφήσεις. Δύο χρόνια αργότερα, με το πρώτο τους άλμπουμ, απέκτησαν περίοπτη θέση στον χάρτη της ευρωπαϊκής dark wave σκηνής.

Μετά από 3 άλμπουμ και ένα side project, το οποίο επισημοποίησε τη συνεργασία τους με την τραγουδίστρια Froxeanne, ερχόμαστε στο σήμερα, όπου 6 ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία τους δισκογραφική δουλειά, επιστρέφουν με την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου άλμπουμ «Chilarity».

Οι Wonky Doll and the Echo, με τους οποίους θα αρχίσει η βραδιά, εντυπωσίασαν πριν λίγο καιρό, παίζοντας με τους Clan of Xymox, και σύντομα θα κυκλοφορήσουν σε βινύλιο το παρθενικό τους E.P.

Οι Tilbury on Cloves -που θα ακολουθήσουν- αποτελούν ένα εκλεκτό γκρουπ της αθηναϊκής alternative - new wave σκηνής και έχουν την τιμή να δηλώνει θαυμαστής τους ο Glen Johnson των Piano Magic!

Την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, το club Dark Sun διοργανώνει το warm up και το επίσημο after show party για τους Frozen Autumn, με ανάλογους μουσικούς συνδυασμούς από τους djs Λεωνίδα Σκιαδά, Γιώργο Δρίβα, Νίκο Κωνσταντίνου και τον guest dj, Jeremy.

Πληροφορίες: Κύτταρο, Ηπείρου 48 και Αχαρνών, τηλ.: 210 8224134, 210 8822460, www.kyttarolive.gr , το Σάββατο4 Φεβρουαρίου, οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00. Wonky Doll and the Echo στις 21:30, Tilbury on Cloves στις 22:15, The Frozen Autumn στις 23:00.Εισιτήρια προπωλούνται online προς 15 ευρώ + booking fee (1,13 ευρώ).