Συγγραφική πρεμιέρα με αέρα από...ποίηση

suggrafiki-premiera-me-aera-apopoiisi

ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Με την πρώτη του απόπειρα στο μυθιστόρημα, ο ποιητής Λεωνίδας Κακάρογλου, μας μεταφέρει μία κωμωδία παρεξηγήσεων, όπως ακριβώς είναι «Η ζωή και τίποτ’ άλλο».

Ξεκινώντας από την ποιητική συλλογή «Τοπία Κοριτσιών» το 1981, ο Λεωνίδας Κακάρογλου, μεταπηδά 30 χρόνια μετά στο μυθιστόρημα και μας συστήνει τη δική του ιστορία μέσα από μία κωμωδία παρεξηγήσεων με αύρα και αίσθηση φωτεινή και αισιόδοξη.

Η ιστορία του ξεκινάει στα τέλη Μαΐου του 1989, όταν η τρομοκρατική οργάνωση «Πολίτες ενάντια στην τουριστική μόλυνση» (Π.Ε.ΤΟΥ.Μ) συνταράσσει την παραθαλάσσια πόλη των Χανίων.

Μια απροσδόκητη συνάντηση του εισαγγελέα Ξενοφώντα Κωνσταντινίδη με τον dj του κλαμπ «Χρυσός Αιώνας» δίνει νέα τροπή στην υπόθεση, ενώ την ίδια ώρα μια νεαρή φλαουτίστα, σολίστ της μικρής Ορχήστρας Χαϊδελβέργης, αναζητεί ένα νυχτερινό τραίνο για τη νοσταλγία της.

Με πρωταγωνιστές καθημερινούς ανθρώπους, το μυθιστόρημα του Λεωνίδα Κακάρογλου, αφήνει μία γλυκιά, ρομαντική και αστεία αύρα.

«Δεν ήξερα τι σημαίνει αγάπη. Ο έρωτας δεν είναι αγάπη. Η αγάπη είναι έρωτας. Δεν ήξερα. Βαριόμουν να σκεφτώ τόσο δύσκολα πράγματα. Το μόνο σίγουρο πως αγάπη είναι το φως και ο αέρας της ζωής που όλα τα γεννάει. Τ’ άλλα άστα να τα βρουν οι σοφοί και τα βιβλία τους».

Ο ποιητής Λεωνίδας Κακάρογλου

Ο Λεωνίδας Κακάρογλου γεννήθηκε το 1952 στα Χανιά και σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. Έχει εκδώσει επτά ποιητικά βιβλία: Τοπία Κοριτσιών 1981, Σχεδόν Γκρό Πλαν (εκδόσεις Πλέθρον 1986), Στο λευκό του βυθού (Εκδόσεις Πλέθρον 1989), Η συνήθεια των ημερολογίων (εκδόσεις Πλέθρον 1995), Μονάχα ο χρόνος ξέρει (εκδόσεις Πλέθρον 2000), Οι μέρες πριν τα χρόνια (Εκδόσεις Οδός Πανός 2007), Άδεια εξόδου (εκδόσεις Οδός Πανός 2009) και πολλά από τα ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά, έχουν παρουσιασθεί στο θέατρο και έχουν μελοποιηθεί από Έλληνες συνθέτες.

Πληροφορίες: «Η ζωή και τίποτ’ άλλο» του Λεωνίδα Κακάρογλου, εκδόσεις Εστία.