Η Madonna πιάνει κορυφή στα charts και ανανεώνει τον μύθο της

i-madonna-pianei-korufi-sta-charts-kai-ananeonei-ton-mutho-tis

ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

Μπορεί να μην βρίσκεται στην πρώτη της νιότη ηλικιακά, ωστόσο η βασίλισσα της pop δείχνει πως οι επίδοξες διεκδικήτριες του θρόνου της πρέπει να φάνε ακόμα πολλά ψωμιά για να την απειλήσουν…

Το αστέρι της pop που ανέτειλε τη δεκαετία του ’80, η Madonna, φαίνεται πως διατηρεί τα σκήπτρα της στα μουσικά χωράφια της. Το νέο της album MDNA πέρασε στην κορυφή των charts, υποσκελίζοντας το βετεράνο Lionel Richie και το άλμπουμ του "Tuskegee".

Πρόκειται για το 12ο άλμπουμ της Madonna, με μουσικό προσανατολισμό σε κομμάτια χορευτικά, κατάλληλα για club. Οι πωλήσεις του MDNA έχουν ήδη αγγίξει τις 359.000 κόπιες, παρά τις χλιαρές κριτικές και τις ελάχιστες εμφανίσεις της Madonna για την προώθηση του άλμπουμ.

Είναι η πέμπτη φορά που μια κυκλοφορία της 53χρονης τραγουδίστριας πιάνει κορυφή με το που βγαίνει στις προθήκες. Η προηγούμενη ήταν το 2008 με το δίσκο της "Hard Candy", ενώ είναι η δεύτερη γυναίκα που έχει καταφέρει να πιάσει πρωτιά συνολικά 8 φορές, πίσω μονάχα από την Barbra Streisand, που κρατάει τα ηνία με 9 πρωτιές.

Επειδή όμως όταν μιλάμε για πωλήσεις δίσκων εννοούμε σε μεγάλο βαθμό και τις ηλεκτρονικές, το "MDNA" είναι επίσης Νο1 στα charts του iTunes σε 40 χώρες, ενώ είχε και το μεγαλύτερο στην ιστορία αριθμό προπαραγγελιών μέσω iTunes.

Τις πωλήσεις του άλμπουμ εκτίναξε και το γεγονός ότι στις κρατήσεις εισιτηρίων για την επερχόμενη παγκόσμια περιοδεία της, προσφερόταν ως δυνατότητα να αγοράσουν και το άλμπουμ σαν μέρος μιας και μόνης συναλλαγής.

Από την άλλη, ο βετεράνος της soul Lionel Richie, 62 ετών σήμερα, άλλαξε μουσικές συντεταγμένες και αγκάλιασε την country στο 10ό του άλμπουμ. Το «Τuskegee» περιλαμβάνει μάλιστα συνεργασίες με ονόματα της country όπως Blake Shelton, Jason Aldean, Shania Twain και Willie Nelson.

Το άλμπουμ του Richie άγγιξε τις 199.000 κόπιες την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του και μπήκε στο Billboard στο Νο2, δεχόμενο το ανάλογο σπρώξιμο τόσο από τις all star συμμετοχές όσο και από μια ωριαία εμφάνιση στο κανάλι Home Shopping Network. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το πιο επιτυχημένο άλμπουμ του Lionel Richie από το 1986.