Τα αθηναϊκά δισκοπωλεία γιορτάζουν την Παγκόσμια ημέρα τους

ta-athinaika-diskopoleia-giortazoun-tin-pagkosmia-imera-tous

ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

Οι δισκογραφικές εταιρείες Archangel και Puzzlemusik, αλλά και τα καταστήματα Public συμμετέχουν φέτος στην παγκόσμια ημέρα δισκοπωλείων (Record Store Day, 21 Απριλίου) με ποικίλες εκδηλώσεις, live και bazaar.

Η Archangel Music στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας δισκοπωλείων (Record Store Day, 21 Απριλίου) διοργανώνει σε συνεργασία με το Ark Festival και το Tώρα K44, ένα πενθήμερο παζάρι δίσκων (από τις 18 μέχρι και τις 22 Απριλίου) και μουσικού υλικού το οποίο θα κορυφωθεί την τελευταία ημέρα με εορταστικό BBQ και dj set/live party.

Κάθε μέρα, από την Τετάρτη 18 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 22 του μηνός, CD, βινύλια, T-shirts, αφίσες και merchandise του Ark Festival θα πωλούνται σε τιμές από 0,50 έως 10 ευρώ, ενώ την Κυριακή το Τώρα Κ44 θα φιλοξενήσει ένα από τα ξακουστά BBQ του, με μερικούς από τους καλλιτέχνες του Ark Festival να αναλαμβάνουν τη μουσική επιμέλεια με δικά τους DJ sets, αλλά και live.

Παράλληλα, θα συνεχίζονται κανονικά και οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Τώρα Κ44: Τετάρτη 18/4 Wedding Singers, Πέμπτη 19/4 Daedalus (Ninja Tunes), Παρασκευή 20/4 Κύριος Κ, My Boom Raise The Dead DJs Blend Mishkin & BNC, Σάββατο 21/4 Labeast «The Wedding Singer» vs «Sting like a bee» Sias.

Τιμώντας τον θεσμό Record Store Day και τα καταστήματα Public θα προσφέρουν μόνο στις 21 Απριλίου και αποκλειστικά στους επισκέπτες τους και φίλους της μουσικής, μια συλλογή που δεν διατίθεται προς πώληση και φέρει τον τίτλο «Every day should be a record day». Στο κατάστημα του Συντάγματος από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 3 μ.μ. οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν «εν δράσει» τον παραγωγό του Best Radio Σπύρο Παγιατάκη σε ένα live DJ Set.

Επίσης, το Σάββατο 21 Απριλίου η Puzzlemusik συμμετέχει στη διεθνή μέρα αφιερωμένη στα ανεξάρτητα δισκοπωλεία (International Record Store Day). Στο δισκοπωλείο Sonic Boom, θα υπάρχουν όλες οι κυκλοφορίες της Puzzlemusik σε τιμές ιδιαίτερα μειωμένες, ειδικά για την περίσταση. Εκεί θα εμφανιστούν live και ο Χρήστος Αλεξόπουλος, ο ιδρυτής της Puzzlemusik στο πρώτο του live εδώ και πολλά χρόνια, ο Absent Without Leave, κατά κόσμον Γιώργος Μαστροκώστας, ίσως ο σημαντικότερος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο παγκόσμιο shoegaze post-rock/ambient στερέωμα και μέλη των Socos & The Live Project Band, του συγκροτήματος που χρόνο με το χρόνο δημιουργεί ολοένα αυξανόμενο fan base, σε μία από τις λιγοστές ακουστικές του εμφανίσεις.

Τη συγκεκριμένη μέρα το Sonic Boom θα είναι ανοιχτό από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδυ. Οι ζωντανές εμφανίσεις θα ξεκινήσουν στις 5 το απόγευμα.

Πληροφορίες: Τώρα Κ44, Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι, 210 3423560, 210 6844379 / Sonic Boom, Σύρου 32, Κυψέλη, 2108253972