Mουσική hip hop οξυδέρκεια από τη Σουηδία

mousiki-hip-hop-oksuderkeia-apo-ti-souidia

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

Το Σάββατο 28 Απριλίου οι Looptroop Rockers θα ταρακουνήσουν τη σκηνή του Gagarin 205, με δυνατούς hip hop, και όχι μόνο ήχους.

Το να χαρακτηρίσει κανείς τη μουσική των Looptroop Rockers μόνο ως hip hop θα ήταν άδικο απέναντι στην ηχητική πολυφωνία και μουσική οξυδέρκεια αυτών των τρελών τύπων από την πόλη Βάστερας της κεντρικής Σουηδίας. Θέλετε Reggae; Το έχετε σε άφθονες ποσότητες. Θέλετε Punk Hop και Soul; Μέσα είστε. Προτιμάτε κιθαριστικά ακούσματα και παιχνίδι με τις χορδές; Φροντίστε να μην απομακρυνθείτε. Αν τώρα ζητάτε και λίγο από European folk, δε θα σας απογοητεύσουν. Γιατί ο μαγικός τρόπος που δημιουργούν το μουσικό τους χαρμάνι οι Looptroop Rockers σε συνδυασμό με έναν συχνά συνειδητοποιημένο στίχο και την παρουσία 2 ανεπανάληπτων rappers (Promoe & Embee), παράγει ένα πραγματικά μοναδικό ηχητικό αποτέλεσμα.

Οι Looptroop , ένα group γεμάτο ενέργεια και πάθος που προσφέρει απλόχερα πρόκληση για χορό μέχρι τελικής πτώσεως, έρχεται να μας χαρίσει μια Super hip hop βραδιά στο Gagarin 205 το Σάββατο 28 Απριλίου.

Όταν στα 1991 οι έφηβοι rappers Promoe και Embee γνωρίζονταν στο σχολείο κανένας δε περίμενε ότι θα δημιουργούσαν μια από τις σπουδαιότερες και μακροβιότερες hip hop μπάντες της Σουηδικής αλλά και της Ευρωπαικής γενικότερα underground σκηνής. Και δε θα μπορούσε να περιμένει κανείς λιγότερα από ένα group που από τον πρώτο κιόλας studio δίσκο του, «Modern Day City Symphony» [2000], έδωσε πεντακάθαρα το στίγμα του. Η σχέση της μπάντας με τους underground και urban culture χώρους της χώρας τους, ιδιαίτερα αυτόν του Graffiti, είναι δεδομένα πολύ στενή.

Ουσιαστικά οι Looptroop ξεκίνησαν το 1993 κυκλοφορώντας ανεξάρτητα το debut EP τους, σε κασέτα, με τίτλο «Superstars», ενώ 2 χρόνια αργότερα ήρθε το «Threesicksteez» [1995] και την αμέσως επόμενη χρονιά η τρίτη τους προσπάθεια, «From The Wax Cabinet» [1996]. Το 2000 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους studio album με τίτλο, «Modern Day City Symphony». Το 2002 είχε έρθει η ώρα για το 2ο album που κυκλοφόρησε με τον τίτλο «The Struggle Continues», ενώ το τρίτο τους studio δημιούργημα με τίτλο «Fort Europa», βγήκε το 2005.

Πληροφορίες: Gagarin 205, Λιοσίων 205, 215 5400888, οι πόρτες ανοίγουν στις 9 μ.μ., είσοδος 17€ (προπώληση, τα πρώτα 300), 20€ (ταμείο), 15€ (E-tickets), www.looptroopath.eventbrite.com .