Βερολινέζικοι βιομηχανικοί ήχοι στο Fuzz
Οι Βερολινέζοι θρύλοι της industrial/πειραματικής σκηνής, γιορτάζουν τα 30 χρόνια ύπαρξης τους και υπόσχονται στο ελληνικό κοινό δύο αξέχαστα βράδια, στις 30 και στις 31 Οκτωβρίου στο Fuzz.
Οι Βερολινέζοι θρύλοι της industrial/πειραματικής σκηνής, γιορτάζουν τα 30 χρόνια ύπαρξης τους και υπόσχονται στο ελληνικό κοινό δύο αξέχαστα βράδια, στις 30 και στις 31 Οκτωβρίου στο Fuzz.
Τα «νεόκτιστα κατεδαφιστέα» σχηματίστηκαν το 1980 στο Βερολίνο. Μέσα από τα live τους πήγαν ένα βήμα παραπάνω τη performance art με τους πειραματισμούς τους με τους βιομηχανικούς ήχους. Ο τραγουδιστής τους, Blixa Bargfield, εμβληματική φιγούρα της μουσικής, με τη χαρακτηριστική «ανατριχιαστική φωνή», είναι εδώ και χρόνια μόνιμο μέλος των Bad Seeds , του Nick Cave.
Στην Αθήνα λοιπόν, την πρώτη μέρα, Σάββατο 30 Οκτωβρίου, το συγκρότημα θα εμφανιστεί live στη σκηνή του Fuzz, ερμηνεύοντας κομμάτια από τη τεράστια και σημαντική δισκογραφία τους. Το live θα ηχογραφηθεί και θα πωλείται σε usb stick. Την επόμενη, στις 31 , μόνο 600 καθήμενοι τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία ταινία που το ίδιο το συγκρότημα έχει φτιάξει. Στη συνέχεια θα υπάρξει ένα μικρό live show, στο οποίο θα ακουστούν κομμάτια που δεν είτε δεν ακούγονται ποτέ live, ή που δεν έχουν ηχογραφηθεί ποτέ.
Ο τραγουδιστής τους, Blixa Bargfield θα παρουσιάσει στη συνέχεια μία one man performance με τον τίτλο «Rede/Speech», στην οποία με ελάχιστα όργανα επί σκηνής θα εξερευνήσει καινούργια ηχητικά μονοπάτια μέσω της μεταμόρφωσης λέξεων. Τέλος, οι επίσης βερολινέζοι mosermeyer θα εμφανιστούν για μία ζωντανή εμφάνιση στη σκηνή, με σκοπό να δημιουργήσουν ένα μοναδικό ηχητικό live με τη βοήθεια πολλών οπτικών εφέ. Παράλληλα, θα υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό με στιγμιότυπα της μέχρι τώρα πορείας του συγκροτήματος. Στα διαλείμματα από όλες αυτές τις παραστάσεις, θα συνεχίζεται η προβολή της ταινίας.
Μη χάσετε με τίποτα την εμφάνιση ενός από τα πιο ιδιαίτερα συγκροτήματα των τελευταίων δεκαετιών. Σας περιμένει μία αξέχαστη ηχητική και οπτική εμπειρία.
Πληροφορίες: Fuzz Club, Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, ημερήσιο εισιτήριο (Σάββατο 30 Οκτωβρίου) 35 ευρώ, διήμερο εισιτήριο (30 & 31 Οκτωβρίου) 50 ευρώ, ημερήσιο εισιτήριο (Κυριακή 31 Οκτωβρίου) 20 ευρώ.







