«Ζωντανεύοντας την Αθήνα» στο 8ο Athens Video Art Festival

zontaneuontas-tin-athina-sto-8o-athens-video-art-festival

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ 2012

Η 8η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων της Ελλάδος, Athens Video Art Festival είναι γεγονός και θα φιλοξενηθεί το τριήμερο 18–20 Μαΐου στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας (Στοά Κουρτάκη) στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης με ελεύθερη είσοδο.

Υπό το concept «Ζωντανεύοντας την Αθήνα / Visualise Athens», η διοργάνωση του 8ου Athens Video Art Festival προσκαλεί το κοινό να ζήσει την εμπειρία ενός ταξιδιού μέσα στον κόσμο του σύγχρονου πολιτισμού και των νέων τεχνολογιών. Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης εγκαινιάζονται και αξιοποιούνται κτηριακά συγκροτήματα 5.000m² στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, καθώς και δημόσιοι χώροι (Στοά Κουρτάκη, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, οδός Κολοκοτρώνη), πραγματοποιώντας μια οργανωμένη αστική ενέργεια, για πρώτη φορά με ελεύθερη είσοδο.

Στηρίζεται παράλληλα και έμπρακτα η προσπάθεια για αναβάθμιση του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της πόλης και επιδιώκεται να «ζωντανέψει» ο αστικός ιστός, προσφέροντας τη δυνατότητα σε δημότες αλλά και επισκέπτες της πόλης, να παρακολουθήσουν ένα εντυπωσιακό και πολυδιάστατο πρόγραμμα.

Μετά το φετινό κάλεσμα συμμετοχής, το οποίο ξεπέρασε κάθε προσδοκία, συγκεντρώνοντας πάνω από 2.000 έργα από 69 χώρες, το Athens Video Art Festival προσφέρει στο αθηναϊκό κοινό μια μεγάλη γιορτή του σύγχρονου πολιτισμού και υπόσχεται 3 μέρες έντονων συγκινήσεων, από τις 11 το πρωί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ζωντανές performances από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, live Μουσική, DJ & VJ sets, 12 Διεθνή Φεστιβάλ με αποκλειστικό υλικό και επίσημους καλεσμένους, 8 Workshops & Roundtables και Αστικές παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας, με τη συμμετοχή συνολικά περισσότερων από 300 καλλιτέχνες από 58 χώρες.

Στο πλαίσιο του φετινού φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί κι ένα εκτενές αφιέρωμα στην τάση των Mobile Applications. Οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάζουν επιλεγμένα apps, να έρχονται σε επαφή με νέες τεχνολογίες, να απολαμβάνουν performances από ειδικούς και να παρακολουθήσουν μια σειρά από παρουσιάσεις και συζητήσεις, καθως και ένα 3ημερο workshop, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τις χρήσεις, τις δυνατότητες και την μελλοντική εξέλιξη των mobile applications, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που σε προσκαλεί να δεις, να μάθεις, να διασκεδάσεις και ανακαλύψεις την τάση του μέλλοντος.

Πληροφορίες: 18–20 Μαΐου, Athens Video Art Festival 2012, Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, Στοά Κουρτάκη, Κολοκοτρώνη 57- 59, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, είσοδος ελεύθερη, www.athensvideoartfestival.gr .