Fuel Fandango: «Όλα ηχούν σαν μουσική στην ψυχή μας!»

fuel-fandango-ola-ixoun-san-mousiki-stin-psuxi-mas

ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Με τα οργανικά χορευτικά τραγούδια τους, όπως οι ίδιοι λένε και την εκρηκτική σκηνική τους παρουσία, οι Fuel Fandango υπόσχονται να βάλουν φωτιά στη σκηνή, με την πρωτότυπη και πολυδιάστατη μουσική τους.

Το διάσημο ισπανικό μουσικό σχήμα Fuel Fandango, οι εραστές του καλού γούστου και της διασκέδασης, που απολαμβάνουν τους πειραματισμούς τόσο στο στούντιο ηχογράφησης όσο και στις ζωντανές τους εμφανίσεις, επισκέπτονται τη χώρα μας για μία μοναδική συναυλία, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Τετάρτη 13 Ιουνίου.

Ο επιτυχημένος παραγωγός και dj, Άλε Ακόστα, το άλλο του μισό, η Νίτα, και ο καταλυτικός ντράμερ Κάρλος Σόσα, οι οποίοι συνθέτουν το πολυμορφικό μουσικό αυτό τρίο, ανυπομονώντας να γνωρίσουν την Ελλάδα, μιλούν στο click@Life για τα τοπία του μουσικού τους σύμπαντος.

Πώς θα περιγράφατε τη μουσική σας;

Η μουσική μας είναι μείγμα διαφόρων στυλ. Κυριαρχεί μεν η χορευτική μουσική, αλλά υπάρχουν στοιχεία ροκ, σόουλ, φανκ, ακόμα και φλαμένκο.

Ποιες είναι οι επιρροές σας;

Έχουμε δεχθεί επιρροές από όλες τις μουσικές που έχουμε ακούσει από παιδιά. Μας αρέσει η κλασική μουσική και τα πιο παραδοσιακά μπλουζ, μέχρι και η πιο σύγχρονη ηλεκτρονική.

Ποια είναι η πιο αστείρευτη πηγή έμπνευσης για σας;

Πολλά πράγματα μας εμπνέουν, από τα πιο μικρά πράγματα στη ζωή, μέχρι όλα αυτά που μας περιβάλλουν, ο ήλιος, η θάλασσα… όλη η φύση.

Εκτός από τις νότες του πενταγράμμου, τι άλλο ηχεί σαν μουσική στην ψυχή σας;

Όλα ηχούν σαν μουσική στην ψυχή μας! Είναι όλη μας η ζωή!

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας για την Ελλάδα;

Έχουμε μεγάλη επιθυμία να έρθουμε στην Ελλάδα. Πάντα το λέγαμε. Είναι μια χώρα μεσογειακή, με την οποία έχουμε πολλά κοινά και μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η γαστρονομία της, ο αρχαιολογικός της πλούτος, ο κόσμος και τα νησιά της!

Πώς αισθάνεστε για την οικονομική κρίση που πλήττει και τη δική σας χώρα;

Μας ανησυχεί ιδιαίτερα, γιατί τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Μακαρίζουμε τον εαυτό μας κάθε μέρα, που έχουμε την τύχη να δουλεύουμε σε αυτό που μας αρέσει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Θεωρούμε τους εαυτούς μας προνομιούχους, γι’ αυτό και το εκτιμούμε ιδιαίτερα. Ελπίζουμε οι χώρες μας να ευημερήσουν σύντομα και να πάψει να υποφέρει ο κόσμος, γιατί αυτοί που περισσότερο υποφέρουν από την κρίση είναι αυτοί που λιγότερο φταίνε.

Θεωρείτε ότι υπάρχουν λύσεις και, αν ναι, γιατί δεν μπαίνουν σε εφαρμογή;

Εμείς προσπαθούμε να βάλουμε το λιθαράκι μας με τη μουσική μας, επιδιώκοντας να κάνουμε τον κόσμο που έρχεται να μας δει να ξεχαστεί, να αφήσει τα προβλήματά του και να περάσει καλά. Ξέρουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και προσπαθούμε να στείλουμε το θετικό μήνυμα, ότι πρέπει να συνεχίσουμε τον δρόμο μας και να διακρίνουμε το φως στην άκρη του τούνελ. Ως πολίτες, έχουμε τη γνώμη μας για το πώς θα μπορούσαν να λυθούν κάποια πράγματα, αρχίζοντας με την άρση της ατιμωρησίας πολλών από τους υπεύθυνους αυτής της κρίσης.

Τι επιθυμείτε να μεταδώσετε μέσα από την τέχνη σας;

Αυτό που θέλουμε να μεταδώσουμε είναι κέφι και θετικότητα. Μας αρέσει να διασκεδάζει το κοινό στις συναυλίες μας, να χορεύει, να τραγουδάει μαζί μας. Είναι κάτι μαγικό, γιατί η ενέργεια που μεταδίδεται είναι αμοιβαία μεταξύ του κοινού και του γκρουπ. Γι’ αυτό, λοιπόν, λέμε -από εδώ που είμαστε- στο ελληνικό κοινό να έρθει να μας δει. Σας περιμένουμε στην Αθήνα!

Πληροφορίες: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα, 210 3418550, στις 9 μ.μ. Τιμές εισιτηρίων 10 ευρώ (κανονικό), 7 ευρώ (μειωμένο).

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης