Πάρτι γενεθλίων για το πρώτο μητροπολιτικό πάρκο της Αθήνας

parti-genethlion-gia-to-proto-mitropolitiko-parko-tis-athinas

ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Το πρώτο μητροπολιτικό, πολυμορφικό πάρκο, αστικών αθλημάτων, CU Skate Plaza, γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια και, σε συνδυασμό με τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας skate, διοργανώνει το Full On Festival, το Σάββατο 23 Ιουνίου.

Στον χώρο του πάρκου -το οποίο βρίσκεται στους Αμπελόκηπους, ανάμεσα σε επτά σχολικά κτήρια, με περίπου 3.000 μαθητές και πραγματοποιήθηκε με την χορηγία της Vodafone- θα διεξαχθεί το Ελληνικό Πρωτάθλημα Skateboarding, υπό τους ήχους της συναυλίας των Wedding Singers και του dj set, Tareq vs Club Kid.

Ανάσα ζωής στην πόλη

Το CU Skate Plaza εντάσσεται στο ευρύτερο έργο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Το Πάρκο μας – Our Park», ο οποίος ιδρύθηκε πριν δύο χρόνια, με βασικό όραμα-στόχο την αξιοποίηση των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων της πόλης, μέσω της δημιουργίας πάρκων πρασίνου και αστικών αθλημάτων και της διοργάνωσης σχετικών πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη.

Η κατασκευή πρότυπων πάρκων αστικών αθλημάτων περιλαμβάνει ειδική μέριμνα για την πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ικανότητες και για δεντροφύτευση που προάγει τη βιωσιμότητα του πάρκου, αλλά και τη χρηστικότητα των χώρων.

Στηριζόμενος μόνο στις χορηγίες ιδιωτών και εταιρειών, ο οργανισμός «Το Πάρκο μας – Our Park» έχει άμεσο σκοπό τη δημιουργία περισσότερων πάρκων, με πρώτο αυτό του Πειραιά που θα κατασκευαστεί μέσα στο καλοκαίρι. Παράλληλα, προετοιμάζει και το πρώτο Φεστιβάλ Αστικής Κουλτούρας, στην Αθήνα, το Athens Urban Festival, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Πληροφορίες: Πάρκο CU Skate Plaza, (Φιλήμονος 15, Αμπελόκηποι). Είσοδος ελεύθερη. Το πάρκο φυλάσσεται, λειτουργεί καθημερινά και είναι ανοιχτό προς το κοινό.