Είστε έτοιμοι για το 5o ARTogether Festival;

eiste-etoimoi-gia-to-5o-artogether-festival

ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

To ARTogether Festival κλείνει τα...5 χρόνια και με αφορμή τα γενέθλιά του αποφάσισε να φιλοξενήσει στις 3, 4 και 5 Ιουλίου στον πολυχώρο six d.o.g.s, όλους τους φίλους της καλλιτεχνικής πολιτείας του bankit.gr!

Τα γενέθλια είναι η ιδανικότερη αφορμή για όλη την καλλιτεχνική κοινότητα του bankit.gr! να συγκεντρωθεί για μία ακόμα φορά στο ετήσιο φεστιβάλ ARTogether, στο οποίο συμμετέχουν τα μέλη του αλλά μπορεί να παρευρεθεί και όποιος θέλει, καθώς η είσοδος είναι ελεύθερη.

Με το ραντεβού να είναι, όπως πάντα, ένα τριήμερο του Ιουλίου, το ARTogether Festival, αποσκοπεί στο πάντρεμα των τεχνών της πολιτείας του bankit.gr.

Φέτος, άλλωστε...η ηλικία των 5 ετών «αναγκάζει» τους οικοδεσπότες να δούν όσα συμβαίνουν γύρω μας λίγο διαφορετικά. Ξαναβρίσκονται για να γεμίσουν έμπνευση και ελπίδα και να εξετάσουν με αυθόρμητη αισιοδοξία όλα όσα μπορούν να γίνουν με πνεύμα ομαδικό.

Συναυλίες, θεατρικές/χορευτικές παραστάσεις, performances, εκθέσεις εικαστικών τεχνών και φωτογραφίας, προβολές ταινιών, παρουσιάσεις ποιητικών και συγγραφικών έργων, σεναρίων αλλά και παρουσιάσεις installations και χειροποίητων κατασκευών, μαζί με ένα dj set κάθε μέρα, το ARTogether Festival, προσφέρει ότι αξίζει σε κάθε πάρτι τέτοιου μεγέθους.

Πώς ξεκίνησαν όμως όλα;

Το bankit.gr είναι η πρώτη καλλιτεχνική πλατφόρμα στο διαδίκτυο που δημιουργήθηκε το 2007 με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους καλλιτέχνες, φιλοξενώντας τα έργα τους χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Σε αυτή την πολιτεία 20 κατηγορίες τεχνών παίρνουν ζωή, καθημερινά: ηθοποιοί, τραγουδιστές, σκηνοθέτες, φωτογράφοι, καλλιτεχνικές ομάδες, συνθέτες, συγγραφείς, εκφωνητές, ζωγράφοι, δεξιοτέχνες, χορευτές, animators, σεναριογράφοι, γραφίστες, στιχουργοί, σκιτσογράφοι, ποιητές είναι όλοι τους ευπρόσδεκτοι να γίνουν μέλη.

Από το Μάιο του 2008 το bankit.gr είναι επίσημα Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και πλέον φιλοξενεί πάνω από 1600 κατοίκους-καλλιτέχνες και περισσότερα από 6000 έργα.

Το πρώτο ARTogether Festival από την άλλη, διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Σαρωνίδα με τόσο μεγάλη επιτυχία που η συνέχειά του ήταν απλά θέμα χρόνου και τόπου. Έτσι μετακόμισε στο κέντρο της Αθήνας την επόμενη χρονιά, όπου και έχει πλέον καθιερωθεί, φτάνοντας από το Γκάζι στο Μοναστηράκι. Μέχρι τώρα έχουν προβληθεί πάνω από 800 καλλιτέχνες και περισσότερα από 1200 έργα μέσα από το ARTogether Festival.

Πληροφορίες: Πολυχώρος six d.o.g.s., www.sixdogs.gr , [email protected] , Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 105 51, Αθήνα, τηλ. (+30) 210.3210510, www.artogether.gr , www.bankit.gr , [email protected] , Τρίτη 3, Τετάρτη 4 και Πέμπτη 5 Ιουλίου.