Ridley Scott: «Όταν δείτε ένα τεράστιο πράγμα στον ουρανό, τρέξτε»

ridley-scott Evan Agostini
ΤΡΙΤΗ, 02 ΜΑΙΟΥ 2017

Ο σκηνοθέτης του «Alien» δηλώνει προετοιμασμένος για μια ενδεχόμενη εισβολή εξωγήινων.

Η καριέρα του Ridley Scott ξεκίνησε πρακτικά με την ταινία «Alien», οπότε δεν πρέπει να εκπλήσσει το γεγονός ότι ο σκηνοθέτης πιστεύει στην ύπαρξη εξωγήινων, ούτε όμως και η απαισιοδοξία του σε περίπτωση που Γη δεχτεί επίσκεψη από μακρινούς πλανήτες. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Sky News, ο Scott εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η ανθρωπότητα θα γνωρίσει την καταστροφή, εάν ποτέ εμφανιστούν εξωγήινοι στον πλανήτη.

Το «Alien: Covenant», η συνέχεια του «Προμηθέα» και πρίκουελ στο «Alien», θα κυκλοφορήσει στις 18 Μαΐου.

Όπως εξήγησε, η NASA έχει ανιχνεύσει «100 με 200 ουράνια σώματα» τα οποία ενδέχεται να βρίσκονται σε «αντίστοιχο εξελικτικό στάδιο» με το δικό μας. «Οπότε, όταν δείτε ένα τεράστιο πράγμα στον ουρανό, τρέξτε, γιατί είναι πολύ πιο έξυπνοι από εμάς και εάν είναι κανείς χαζός να τους προκαλέσει, θα τον καθαρίσουν μέσα σε τρία δευτερόλεπτα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Scott. Ο ίδιος πάντως δεν φαίνεται να φοβάται από ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Όταν ρωτήθηκε εάν τον φοβίζουν ταινίες, όπως το αριστούργημα που γύρισε το 1979, ο Βρετανός σκηνοθέτης γέλασε και απάντησε πως καμία ταινία δεν συγκρίνεται με τον τρόμο που νιώθει κανείς όταν έχει την ευθύνη να γυρίσει μια ταινία με προσωπικό 600 ατόμων. Συνεχίζοντας, ο Scott συμπλήρωσε πως «τίποτα δεν με φοβίζει, έχω ένα εννιάρι [πιστόλι]».

Ένα από τα σχέδια του Blomkamp για το «Alien 5» που (μάλλον) δεν θα γυριστεί.

Αναφορικά με τις ταινίες «Alien», ο Scott έχει εκφράσει την πρόθεσή του να συνεχίσει να τις σκηνοθετεί, αλλά είναι αμφίβολο εάν θα γυριστεί ποτέ το «Alien 5», το οποίο είχε προτείνει το 2015 ο Neill Blomkamp (σκηνοθέτης των «District 9», «Elysium» και «Chappie»). Μιλώντας στο AlloCiné, o Scott σημείωσε πώς το project βασίστηκε σε μια δεκασέλιδη πρόταση, ενώ δεν υπήρξε ποτέ κάποιο σενάριο με τις ιδέες Blomkamp. Ο Scott θα εκτελούσε χρέη παραγωγού στην ταινία-συνέχεια του «Alien: Resurrection», αλλά τελικά η 20th Century Fox αποφάσισε να μην προχωρήσει με την ταινία του Blomkamp. Παρά τον ενθουσιασμό των φανς της σειράς για τα σχέδια και τις ιδέες του Blomkamp, ο Scott δεν πιστεύει ότι η Fox θα αλλάξει γνώμη.