Τα άλμπουμ που φέρνει μαζί του ο Μάιος

nick-cave-kai-the-bad-seeds-lovely-creatures-the-bad-seeds-lovely-creatures
ΤΡΙΤΗ, 09 ΜΑΙΟΥ 2017

Ένα βήμα πλέον από το καλοκαίρι, η διάθεση είναι πιο ανεβασμένο, ο καιρός προσκαλεί για βόλτες, οι νύχτες γίνονται πιο γλυκές. Όλα αυτά μπορούν να συνοδευτούν με την κατάλληλη μουσική υπόκρουση, για αυτό ξεχωρίζουμε τις πιο ενδιαφέρουσες μουσικές που θα ακούσουμε σε έναν από τους πιο όμορφους μήνες του χρόνου.

Nick Cave & The Bad Seeds-Lovely Creatures (κυκλοφόρησε στις 5/05)
«Υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν από πού να αρχίσουν με τους Bad Seeds. Άλλοι ξέρουν τον κατάλογό μας καλύτερα και από μένα! Αυτή η κυκλοφορία προορίζεται να ενώσει τρεις δεκαετίες μουσικής δημιουργίας Και μιλάμε για πολλά τραγούδια. Τα τραγούδια που διαλέξαμε είναι αυτά που έμειναν, για οποιοδήποτε λόγο. Υπάρχουν τραγούδια που απαιτείται να παιχτούν ζωντανά. Άλλα είναι πιο εσωστρεφή και αγαπημένα μας. Άλλα έχουν απλά πολύ μεγάλη ιστορία για να μείνουν απ’ έξω. Και υπάρχουν και εκείνα τα καημένα που δεν τα κατάφεραν. Και υπάρχουν και εκείνα που πρέπει να ανακαλύψετε μόνοι σας». Ο ίδιος ο Nick Cave περιέγραψε καλύτερα τι περιλαμβάνει αυτό το best of των Bad Seeds. Η συλλογή σε τέσσερα formats (Standard CD, Triple LP, Deluxe 3CD με DVD και Super Deluxe Limited Edition) περιλαμβάνει στη DeLuxe εκδοχή του και ένα λεύκωμα με σπάνιο υλικό που διέθεσαν τα ίδια τα μέλη (πρώην και νυν), καθώς και αδημοσίευτα κείμενα.

Lana Del Rey-Lust for Life (26/05)
Ένα album που θίγει περισσότερα «κοινωνικά ζητήματα», σύμφωνα με την ίδια, θα μας παρουσιάσει η αγαπημένη μας Lana. Οι συμμετοχές που έχουν επιβεβαιωθεί στο νέο της εγχείρημα είναι αυτές του The Weeknd (ακούσαμε ήδη και το ομώνυμο ντουέτο τους), του Sean Lennon, αλλά και της θρυλικής Stevie Nicks των Fletwood Mac.

The Charlatans- Different Days (26/05)
Η βρετανική μπάντα επιστρέφει μετά από τρία χρόνια με το 13ο album τους, που θα φιλοξενεί μια πληθώρα καλεσμένων.  Συγκεκριμένα, ο Anton Newcombe των Brian Jonestown Massacre, αλλά και οι τεράστιοι Johny Marr και Paul Weller, έχουν βάλει και αυτοί το λιθαράκι τους. Πέρα της μουσικής, το album θα περιλαμβάνει και πρόζα, την οποία  απαγγέλουν ο Ian Rankin και ο Kurt Wagner ενώ η ηθοποιός Sharon Horgan κάνει φωνητικά σε ένα κομμάτι. 

Blondie-Pollinator (κυκλοφόρησε στις 5/05)
Ναι, οι θρυλικοί Blondie επιστρέφουν μετά από τρία χρόνια. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Debbie Harry και του Chris Stein, θα είναι μια «επιστροφή στις ρίζες» με λιγότερα ηλεκτρονικά στοιχεία και πιο οργανικό ήχο. Το ενδέκατο album τους είναι όντως μια ωδή στο ένδοξο παρελθόν, αν κρίνουμε από το πρώτο, πολύ κολλητικό single «Fun».  Κρατηθείτε τώρα για να σας πούμε και ποιους κατάφεραν να μαζέψουν για να συνδράμουν στο νέο τους εγχείρημα. Τις δικές τους ιδέες λοιπόν κατέθεσαν οι Sia, Blood Orange, Charli XCX, Johny Marr, Joan Jett, Laurie Anderson, ενώ την παραγωγή έχει αναλάβει ο πολυβραβευμένος John Congelton.

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ