Αξεσουάρ των άκρων και ψυχολογία

papoutsia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΜΑΙΟΥ 2017

Ή πες μου τι παπούτσια φοράς, να σου πω ποια είσαι. Τρέφουμε εμμονές με τα παπούτσια μας και δεν το κρύβουμε. Ψηλοτάκουνα, γόβες, πέδιλα, μπαλαρίνες, η καθεμία μπορεί να έχει το στιλ της, αλλά εκείνο που μάλλον δεν διαπραγματευόμαστε είναι η σχέση μας με τα αξεσουάρ των άκρων. Τι θα έπρεπε να προσθέσουμε σαν νέες πληροφορίες σε αυτή τη σχέση πάθους; της Σάντυς Τσαντάκη

1. Στο Ίντερνετ πωλείται ένα ζευγάρι κάθε εννιά λεπτά. Σε πετυχημένες ιστοσελίδες μόδας. 

2. Τα παπούτσια θεωρούνται ο πιο γρήγορος τρόπος αγοραπωλησίας. Οι γυναίκες κάθονται στον υπολογιστή και μέσα σε λίγη ώρα, έχουν «χτυπήσει» αυτό ακριβώς που θέλουν. Χωρίς ενοχές. 

3. Τι κρύβεται πίσω από την αγάπη μας για τα παπούτσια; Ο ψυχολογικός παράγοντας, ο κοινωνιολογικός, και αυτός της ποπ κουλτούρας. Οι συμβολισμοί είναι παντού. Γιατί μια γυναίκα επιλέγει να φορέσει ψηλά τακούνια; Γιατί νιώθει σέξι και ακόμη πιο δυναμική.

4. Έχετε αναρωτηθεί γιατί οι δημοφιλέστεροι σχεδιαστές παπουτσιών είναι άνδρες; Manolo Blahnik, Christian Louboutin, Azzedine Alaia; Η ιστορία, η παράδοση, θέλει την τέχνη να περνάει από τον πατέρα στον γιο. Και είναι και ο τρόπος που επεξεργάζεται κανείς το δέρμα, είναι δύσκολο να δουλεύει κανείς με τα κατάλληλα εργαλεία... Και ως δημιουργοί θα πρέπει να είναι σε θέση να απομακρύνονται από το έργο τους, κάτι που για τις γυναίκες είναι μάλλον δύσκολο αφού το πρώτο που σκέφτονται είναι τι θα ήθελαν οι ίδιες να φορούν στα πόδια τους.

5. Ακόμη και οι γυναίκες που δεν αισθάνονται καλά με το σώμα τους, ξέρουν ότι μπορούν να ξεσπάσουν στιλιστικά με τα παπούτσια που θα επιλέξουν να φορέσουν. Λένε πως «ένα καλό ζευγάρι παπούτσια μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου.  Και ένα υπέροχο ζευγάρι παπούτσια μπορεί να αλλάξει τη μοίρα σου». 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr