Οι Eagles μηνύουν ξενοδοχείο που παριστάνει το Hotel California

the-eagles
ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΜΑΙΟΥ 2017

Οι ιδιοκτήτες ενός ξενοδοχείου στο Μεξικό μπήκαν σε μπελάδες λόγω του ονόματος.

Το ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Todos Santos στην περιοχή Baja του Μεξικό, άνοιξε τη δεκαετία του 1950 με το όνομα «Hotel California». Στη συνέχεια άλλαξε αρκετές φορές όνομα, μέχρι που το αγόρασε ένα ζευγάρι από τον Καναδά και επανάφερε το αρχικό όνομα.

Θέλοντας να εκμεταλλευτούν τη συνωνυμία με την τεράστια επιτυχία των Eagles, έπαιζαν τη μουσική του συγκροτήματος στο φουαγιέ και πουλούσαν μπλουζάκια και άλλα αναμνηστικά δηλώνοντας περίτρανα ότι το ξενοδοχείο πρόκειται για το «θρυλικό» Hotel California. Σύμφωνα με τη μήνυση των Eagles, οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου «ενθάρρυναν ενεργά» τους τουρίστες ώστε να πιστέψουν πως υπήρχε επίσημη σχέση με το συγκρότημα.

iDesignArch

To «θρυλικό» Hotel California βρίσκεται στην πόλη Todos Santos στο Μεξικό.

Πιο συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες υπαινίσσονταν πως το ξενοδοχείο αποτέλεσε έμπνευση για τους στίχους του τραγουδιού, «το οποίο είναι ψευδές», σημειώνουν οι Eagles στη μήνυσή τους. Το συγκρότημα έχει υπογραμμίσει πολλές φορές στο παρελθόν ότι το τραγούδι δεν αναφέρεται σε κάποιο πραγματικό μέρος. Επιπροσθέτως, οι ιδιοκτήτες φέρονται να είχαν προσπαθήσει (ανεπιτυχώς) να κατοχυρώσουν το εμπορικό σήμα «Hotel California» για χρήση στις ΗΠΑ.