The Beatles: Επετειακή κυκλοφορία για τα 50 χρόνια του «Sgt. Pepper»

beatles-sgt-pepper
ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΜΑΙΟΥ 2017

Συμπεριλαμβάνονται ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις και ένα σπάνιο ντοκιμαντέρ από το 1992.

Ήταν πριν από 50 χρόνια, την 1η Ιουνίου, όταν ο John Lennon, ο Paul McCartney, ο George Harrison και ο Ringo Starr άφησαν τον κόσμο άφωνο και κατάπληκτο με το «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band», ένα αριστούργημα που τάραξε τα νερά και εξελίχθηκε στο πιο αναγνωρισμένο άλμπουμ όλων των εποχών. Με αφορμή την επέτειο αυτή, οι Beatles θα κυκλοφορήσουν στις 26 Μαΐου το «Sgt. Pepper» σε ξεχωριστές ειδικές εκδόσεις από τις Apple Corps Ltd., Capitol και USM. Το άλμπουμ είναι εκ νέου μιξαρισμένο από τον Giles Martin και τον Sam Okell σε stereo και 5.1 surround ήχο και είναι εμπλουτισμένο με πρώιμες εκδοχές από τα studio sessions, που περιλαμβάνουν 34 ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις.

«Είναι τρελό να σκεφτεί κανείς ότι 50 χρόνια μετά ξαναβλέπουμε αυτό το project με τόσο θαυμασμό για το πώς τέσσερις τύποι, ένας σπουδαίος παραγωγός και οι τεχνικοί του κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα έργο τέχνης τόσο ανθεκτικό στο χρόνο», λέει ο Paul McCartney στην εισαγωγή της επετειακής έκδοσης του ‘Sgt. Pepper’. «Το "Sgt. Pepper" έπιασε ακριβώς το κλίμα της εποχής εκείνης, κι επέτρεψε σε πολύ κόσμο να ξεκινήσει από εκεί και να προχωρήσει», θυμάται ο Ringo Starr στο βιβλίο της επετειακής έκδοσης.

Είναι η πρώτη φορά που το «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band» κυκλοφορεί ξαναμιξαρισμένο και με επιπλέον ηχογραφήσεις, και αποτελεί το πρώτο άλμπουμ των Beatles που επανακυκλοφορεί ανανεωμένο από το «Let It Be… Naked» του 2003. Για να φτιάξουν τις νέες stereo και 5.1 surround sound mixes του, ο παραγωγός Giles Martin και ο τεχνικός ήχου Sam Okell ένωσαν τις δυνάμεις στους με μια εξειδικευμένη ομάδα τεχνικών στα Abbey Road Studios in London. Όλες οι επετειακές εκδόσεις του άλμπουμ περιλαμβάνουν το νέο stereo mix του Martin, το υλικό του οποίου άντλησε από τα αυθεντικά four-track tapes sessions και με οδηγό το προτιμώμενο από τους Beatles mono mix το οποίο είχε επιμεληθεί ο πατέρας του, George Martin.

Οι επετειακές κυκλοφορίες του Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band περιλαμβάνουν:

Ένα CD με το νέο stereo mix του ‘Sgt. Pepper’, με το “Edit for LP End” run-out groove του αρχικού U.K. album.

Έκδοση Deluxe: Διπλό CD και ψηφιακό πακέτο με το νέο stereo album mix στο πρώτο CD και επιπλέον 18 κομμάτια στο δεύτερο CD. Πιο αναλυτικά στο δεύτερο CD περιλαμβάνονται ακυκλοφόρητες εκτελέσεις των 13 κομματιών του άλμπουμ, σε νέα stereo mixes με τη σειρά που ακούγονται στο άλμπουμ, μια ακυκλοφόρητη instrumental version του “Penny Lane”, και η version του 2015 καθώς και δύο ακόμα ακυκλοφόρητες εκτελέσεις του “Strawberry Fields Forever.”

Έκδοση Deluxe Βινυλίου: Διπλό βινύλιο 180–gram που αποτελείται από το νέο stereo album mix του άλμπουμ στο πρώτο LP, ενώ στο δεύτερο LP περιλαμβάνονται ακυκλοφόρητες εκτελέσεις των 13 κομματιών του άλμπουμ, σε νέα stereo mixes με τη σειρά που ακούγονται στο άλμπουμ.

Έκδοση Super Deluxe:  Το box set έξι δίσκων περιλαμβάνει:

CD 1:  Το νέο stereo album mix

CDs 2 & 3: 

  • 33 επιπλέον ηχογραφήσεις από τα studio sessions, ακυκλοφόρητες και μιξαρισμένες για πρώτη φορά από τα αυθεντικά four-track tapes sessions, και σε χρονολογική σειρά ηχογράφησης.
  • Ένα νέο stereo mix του «Penny Lane» και την stereo mix του 2015  του «Strawberry Fields Forever»

CD 4: 

  • Το αυθεντικό mono mix του άλμπουμ και των singles «Strawberry Fields Forever» και «Penny Lane»
  • Το promotional mono single mix του «Penny Lane» που κυκλοφόρησε από την Capitol Records’ U.S.
  • Ακυκλοφόρητα πρώιμα mono mixes του «She’s Leaving Home», «A Day In The Life» και του «Lucy In The Sky With Diamonds» (ένα mix που θεωρείτο σβησμένο από την κασέτα του 1967, αλλά ανακαλύφθηκε πρόσφατα ψάχνοντας στο αρχείο με αφορμή τις επετειακές κυκλοφορίες)

Discs 5 & 6 (Blu-ray & DVD):

  • Νέο 5.1 surround sound mixes του άλμπουμ και του «Penny Lane» από τους Giles Martin και Sam Okell, μαζί με τη 5.1 surround mix του 2015  του «Strawberry Fields Forever» που επίσης επιμελήθηκαν.
  • High resolution audio versions των νέων stereo mixes του άλμπουμ και του «Penny Lane» και του stereo mix του 2015 του «Strawberry Fields Forever».
  • Video:  αποκατεστημένα promo video για τα  «Strawberry Fields Forever», «Penny Lane» και «A Day In The Life» καθώς και το «The Making Of Sgt. Pepper», το ντοκιμαντέρ (που προβλήθηκε το 1992) σε αποκατεστημένη ποιότητα, με συνεντεύξεις των McCartney, Harrison, και Starr, και πλάνα από το στούντιο με εισαγωγή από τον George Martin.

Μπορείτε να προαγοράστε την επετειακή έκδοση του αλμπουμ εδώ: http://TheBeatles.lnk.to/SgtPepperAnniversary