Ο Χάρι Πότερ θα κάνει μάγια και στο Broadway

o-xari-poter-sti-nea-uorki-xari-poter-sti-nea-uorki
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΜΑΙΟΥ 2017

«Έκλεισε» η παρουσίαση της επιτυχημένης παράστασης του West End «Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί» στο περίφημο θέατρο της Νέας Υόρκης.

Με εννέα βραβεία Olivier στο μανδύα του και τις διθυραμβικές κριτικές να τον ακολουθούν, ο Χάρι Πότερ δηλώνει έτοιμος να πατήσει για πρώτη φορά το πόδι του στη σκηνή του Broadway.

Η καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία του West End, «Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί» θα παρουσιαστεί την άνοιξη του 2018 στο περίφημο θέατρο της Νέας Υόρκης, όπως ανακοίνωσαν οι παραγωγοί Sonia Friedman, Colin Callender και Harry Potter Theatrical Productions. Συγκεκριμένα, θα κάνει πρεμιέρα στις 22 Απριλίου του 2018 στο Lyric Theatre.

Γραμμένο από τη δημιουργό της γνωστής κινηματογραφικής σειράς για το μικρό μάγο, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Τζον Τίφανι και τον συγγραφέα Τζακ Θορν, το έργο διαδραματίζεται 19 χρόνια μετά το «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου». Η υπόθεσή του θέλει τον Πότερ να είναι πλέον σύζυγος και πατέρας, ένας καταπονημένος υπάλληλος του Υπουργείου Μαγείας, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το παρελθόν του, έχοντας στο πλευρό του το νεότερο γιο του Άλμπους.

Το «Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί» έκανε πρεμιέρα στο θεατρικό σανίδι τον Ιούλιο του 2016, πέντε χρόνια μετά την τελευταία ταινία του, «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου - Μέρος 2» τον Ιούλιο του 2011.

Σημειώνεται ότι το «Ο Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί» είναι το βιβλίο με τις πιο γρήγορες πωλήσεις την δεκαετία του 2010 για την Μεγάλη Βρετανία, έχοντας πουλήσει 680.000 αντίτυπα μέσα στις τρεις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του. Στις ΗΠΑ και τον Καναδά πουλήθηκαν δυο εκατομμύρια αντίτυπα μέσα σε δύο μέρες.