Celebrities χωρίς social media: ποιοι αντιστέκονται στη δικτύωση

celebrities
ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΜΑΙΟΥ 2017

Ποιοι διάσημοι επιλέγουν να αποχωρήσουν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γιατί;

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ένας από τους πιο προβοκατόρικους λογαριασμούς στο twitter, ξαφνικά σίγησε. Μιλάμε φυσικά για τον πολυγραφότατο και προκλητικότατο Kanye West που αποφάσισε να κλείσει τους λογαριασμούς του στο instagram και στο twitter. Αν και είναι μάλλον σίγουρο ότι αυτή η φυγή του από τις πλατφόρμες δικτύωσης δεν θα είναι παντοτινή, δεν είναι ο μοναδικός celebrity που αποφασίζει να διακόψει τους δεσμούς του με την τεχνολογία. Υπάρχουν φυσικά και άλλες περιπτώσεις, που κάποιοι πάρα πολύ διάσημοι άνθρωποι αντιστέκονται ακόμα στις προσταγές των εποχών και αποφασίζουν να κρατήσουν το όποιο μυστήριο της ιδιωτικής τους ζωής για τον εαυτό τους.

Jennifer Lawrence
Μία από τις μεγαλύτερες νέες σταρ του Hollywood έχει καταφέρει να κρατήσει την ιδιωτική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. «Η ιδέα του twitter μού φαίνεται αδιανόητη. Δεν θα ανοίξω ποτέ λογαριασμό. Αν δείτε κάποιο post στο Facebook, το Instagram ή το Twitter που θα λέει πvς είμαι εγώ, να ξέρετε πως δεν είμαι εγώ». Η Lawrence, μια από τις πρωταγωνίστριες της απίστευτης ιστορίας του fappening, όπου πολλές star είδαν γυμνές φωτογραφίες τους να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, έχει δηλώσει «Επειδή το Internet με έχει βλάψει τόσο πολύ, δεν θέλω να έχω καμία σχέση με αυτό».

Mary Kate&Ashley Olsen
Παρότι θεωρείται αδιανόητο να σχεδιάζεις ρούχα, να ασχολείσαι με τη μόδα ή απλά να θεωρείσαι fashion icon στη σημερινή εποχή και να μην ποστάρεις με ρυθμούς πολυβόλου τα πανάκριβα συνολάκια σου, οι δίδυμες που έχουν χτίσει μια αυτοκρατορία από την ενασχόλησή τους αυτή, απέχουν από το διαδίκτυο. Η πρώτη και μοναδική τους selfie έγινε, όταν διαχειρίστηκαν για μία μέρα τον λογαριασμό Instagram των καταστημάτων Sephora τον περασμένο Απρίλιο.

George Clooney
Ο ηθοποιός δεν έχει κρύψει την απέχθειά του για τις πλατφόρμες δικτύωσης και θεωρεί τους συναδέλφους του που περνάνε ώρες γράφοντας posts στο twitter, ηλίθιους. Επίσης, έχει δηλώσει τον φόβο του να πει κάτι λάθος όταν δεν είναι και πολύ νηφάλιος, και θα πρέπει να αντιμετωπίσει την οργή του κόσμου.

Angelina Jolie&Brad Pitt
Μπορεί να μην είναι πια μαζί, αλλά ασπάζονται ακόμα την ίδια φιλοσοφία για το διαδίκτυο. «Δεν μπορούμε να το καταλάβουμε. Δε θα ξέραμε τι να ψάξουμε», είχε πει η Jolie σε μια συνέντευξή της, εξηγώντας παράλληλα ότι χαίρεται πολύ που αυτοί οι τρόποι επικοινωνίας δεν ήταν διαθέσιμοι όταν αυτή μεγάλωνε. «Έμπλεκα συχνά. Δεν θα ήθελα να έχουν καταγραφεί όλα αυτά».  Από την άλλη, ο πρώην σύντροφος της, προτιμά τις αναζητήσεις στη φύση από το σερφάρισμα στο δίκτυο.

Justin Bieber
Η καινούργια του φιλενάδα ήταν η αφορμή για να κλείσει (μέχρι νεωτέρας) τον λογαριασμό του στο instragram. Τα άσχημα σχόλια κάτω από κάθε καινούργια φωτογραφία της Sofia Richie, τον έκαναν να απειλήσει τους φανς πώς θα έκανε τον λογαριασμό του ιδιωτικό αν δεν σταματούσαν το bullying. Το πράγμα σοβάρεψε όταν θέση πήρε η πρώην του, Selena Gomez, λέγοντας πως αν θέλει να σταματήσουν οι κακίες, πρέπει να σταματήσει να προβάλλει συνέχεια τη σχέση του. Τότε, ξέσπασε ένας «πόλεμος» μηνυμάτων με τον Justin να νευριάζει τόσο που αποχώρησε από την πλατφόρμα, αφήνοντας τους Beliebers του χωρίς καμία καινούργια φωτογραφία των οπισθίων του με φόντο εξωτικές παραλίες. Τελικά, επέστρεψε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ed Sheeran
Ο μουσικός δεν εγκατέλειψε τα social media λόγω haters, αλλά για έναν τελείως διαφορετικό λόγο. Τον Δεκέμβρη του 2015, με ένα post/φωτογραφία στο instagram ανακοίνωνε στους φανς του πως θα κάνει ένα διάλειμμα για λίγο καιρό γιατί «δεν ήθελε να βλέπει πια τον κόσμο από μια οθόνη, αλλά να ταξιδέψει και να δει τι έχει χάσει». Ακριβώς ένα χρόνο μετά, πρέπει να τα είχε δει όλα ιδίοις όμμασι και αποφάσισε να επιστρέψει.

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ