Βρέθηκε ακυκλοφόρητο ντουέτο Johny Cash-Ray Charles

brethike-akukloforito-ntoueto-Johny-cash-ray-charles

ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Ο Johny Cash και ο Ray Charles φαίνεται ότι είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους, ηχογραφώντας το ντουέτο «Why me lord».

Ο Johny Cash και ο Ray Charles φαίνεται ότι είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους, ηχογραφώντας ένα ντουέτο, όπως υποστηρίζει η Guardian. Το κομμάτι λέγεται «Why me lord», είναι γραμμένο από τον ηθοποιό και τραγουδιστή Kris Kristofferson και ηχογραφήθηκε μάλλον, το 1981. To κομμάτι αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα, στην καινούργια συλλογή, αφιερωμένη στον Ray Charles, με τον τίτλο «Rare genius».

Αυτή που ανακάλυψε την ύπαρξη του ντουέτου ήταν η Valerie Ervin, πρόεδρος του Ray Charles Foundation, όταν τον περασμένο Μάιο ψάχνοντας διάφορα έγγραφα, βρήκε ένα γράμμα από τον Johny Cash με παραλήπτη τον Charles.

Όπως λέει στο γράμμα του ο Cash «Ελπίζω να σου αρέσει αυτή η κασέτα, ξέρω ότι η ενορχήστρωση δεν είναι τίποτα σπουδαίο και δεν τραγουδάω πολύ καλά, αλλά νομίζω ότι οι fans θα εκτιμήσουν το συναίσθημα και την ποιότητα του».

Το μοναδικό ντουέτο των δύο μουσικών ήταν το «Crazy old soldier» για το album «Friendship» το 1984. Ο Cash ήθελε πολύ να βγει στη δημοσιότητα και το «Why me lord», πάντα με την άδεια του Charles. Ο Charles είχε δώσει την άδεια του, αλλά όπως φαίνεται η γραφειοκρατία και κάποια νομικά θέματα εμπόδισαν την κυκλοφορία του τραγουδιού. Τώρα λοιπόν και μετά από μία μεγάλη περιπέτεια, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μαζί, τους δύο αυτούς θρύλους της μουσικής.