Björk: «Αφήστε στην άκρη το smartphone και βγείτε έξω»

bjork-cover
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΜΑΙΟΥ 2017

Η Ισλανδή ποπ σταρ μίλησε για τη σχέση του ανθρώπου με την τεχνολογία και τη φύση.

Νέες αφίξεις στον χώρο της γεύσης, κριτικές εστιατορίων και όλα τα γαστρονομικά νέα

Σε συνέντευξη που έδωσε η Björk στο Pitchfork μίλησε για τα μελλοντικά σχέδια της, όπως την κυκλοφορία παρτιτούρων της μουσικής της και ένα project εικονικής πραγματικότητας που θα παρουσιάσει στο Λος Άντζελες αργότερα τον Μάιο. Αναπόφευκτα, η συζήτηση πήγε και στο θέμα της σχέσης του ανθρώπου με την τεχνολογία.

«Πρέπει απλώς να ορίσουμε την τεχνολογία. Δεν υπάρχει μια απάντηση. Μερικές φορές πρέπει να κάψεις τον εαυτό σου. Πιθανόν υπάρχουν πολλά παιδιά τώρα που δεν ξέρουν πώς να περπατήσουν μέσα σε ένα δάσος και να κάνουν βασικά πράγματα στην ύπαιθρο. Μπορεί να είσαι στο Facebook για πολύ καιρό και μετά το σώμα σου νιώθει λες και έχεις φάει τρία χάμπουργκερ. Ξέρεις ότι είναι σκουπίδια. Πάντα συνιστώ στους φίλους να πάνε απλά για βόλτα μια ώρα και όταν γυρίσουν να δουν πως νιώθουν τότε. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε σε εξωτερικούς χώρους. Εγώ μεγάλωσα στην Ισλανδία και ακόμα κι όταν χιόνιζε ή έβρεχε, ήμουν έξω όλη μέρα. Διασκεδάστε. Κάντε πράγματα. Νομίζω πρέπει να βάλουμε την ανθρωπότητα στην τεχνολογία – την ψυχή. Πρέπει να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για να ερχόμαστε πιο κοντά στους ανθρώπους, για να είμαστε πιο δημιουργικοί» υπογράμμισε η Björk.

Η Ισλανδή τραγουδίστρια δεν παρέλειψε να σχολιάσει την προεδρία του Donald Trump, δηλώνοντας πώς είναι «προφανώς συντετριμμένη». Συνεχίζοντας, όμως, η Björk προκάλεσε ανθρώπους «όπως τον Bill Gates, να του δώσουν δυο χρόνια να καθαρίσει τους ωκεανούς». Όπως εξήγησε «έχουν τα λεφτά και την τεχνογνωσία για να το κάνουν – κάποιος απλά πρέπει να το οργανώσει».