Η ζωή του Roald Dahl σύντομα στη μεγάλη οθόνη

roald-dahl
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΜΑΙΟΥ 2017

Στο επίκεντρο της ταινίας τα προβλήματα που αντιμετώπισε με ορισμένα από τα σπουδαιότερα έργα του και ο γάμος του.

Τα έργα του Roald Dalh έχουν μεταφερθεί πολλές φορές τόσο στη μικρή όσο και στη μεγάλη οθόνη, αλλά λίγα πράγματα για τη ζωή του συγγραφέα είναι γνωστά στους περισσότερους θαυμαστές του. Μια νέα ταινία, όμως, βασισμένη εν μέρει στο μυθιστόρημα «An Unquiet Life» του Stephen Michael Shearer ευελπιστεί να το αλλάξει αυτό.

Associated Press

Ο Roald Dahl και η σύζυγος του Patricia Neal.

Ο Hugh Bonneville, γνωστός για τον ρόλο του στον «Πύργο του Ντάουντον», έχει επιλεγεί για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην βιογραφική ταινία, την οποία θα σκηνοθετήσει ο John Hay. Το σενάριο φέρει την υπογραφή του David Logan, με τον οποίο ο σκηνοθέτης συνεργάστηκε στο τηλεοπτικό δράμα «Lost Christmas». Η θα εκτυλίσσεται στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και θα εστιάσει στα προβλήματα που αντιμετώπισε ο συγγραφέας με ορισμένα από τα πιο δημοφιλή βιβλία του, καθώς και τον γάμο του με την ηθοποιό Patricia Neal.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία έχει αναλάβει ο Hugh Bonneville.

Σύμφωνα με τον Pascal Degove της Goldcrest Film, η οποία χρηματοδοτεί την παραγωγή, η ταινία θα αποκαλύψει «τους προσωπικούς θριάμβους και τραγωδίες πίσω από τον γάμο των δυο παγκοσμίως γνωστών σουπερ σταρς». Παράλληλα, δήλωσε πως το εκπληκτικό σενάριο θα αφηγηθεί μια συγκινητική ιστορία αγάπης κατά τη διάρκεια των swinging sixties. Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο έτος.